Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce spunea Gheorghe Mărmureanu acum câteva luni despre viitorul mare cutremur din România 

Ce spunea Gheorghe Mărmureanu acum câteva luni despre viitorul mare cutremur din România 

Un articol de: B1.ro - 28 Oct 2018, 10:26
Ce spunea Gheorghe Mărmureanu acum câteva luni despre viitorul mare cutremur din România  Eveniment

Cel mai renumit seismolog român, Gheorghe Mărmureanu, a făcut noi prognoze despre următorul mare cutremur care va lovi România.

"Am observat că există cutremure la 37, 38 de ani. Altele sunt la 64 de ani, altele la 100 de ani. Că se întâmplă aşa, asta e altceva. Ciclul nou care a început în 1940 a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64 că 37 a trecut. Deci urmează cam în 64, 65, 66 de ani viitorul mare cutremur. Ce magnitutine am vorbi? Peste 7. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, în Dobrogea ceva către Kiev", explica atunci Gheorghe Mărmureanu.

La ora 3 și 38 de minute, timp de 20 de secunde pământul s-a clătinat. Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe din ţară, dar şi în Capitală. Speriaţi, oamenii au sunat la 112. "Nu vă panicaţi!" Acesta a fost mesajul venit din partea seismologilor. Deși de scurtă durată, cutremurul de 5,8 a provocat şi pagube. În București, pe Strada Maica Domnului, bucăți din fațada unui bloc s-au împrăștiat pe trotuar. La scurt timp, a urmat şi replica: 3,2 grade pe Richter a avut cel de-al doilea cutremur. 

Citeşte mai multe despre:   gheorghe marmureanu