Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghe Muscalu, vicepreședinte CSM: Se va lua act de demisia de la șefia DIICOT a Alinei Bica. Interimatul, asigurat de Elena Hosu (VIDEO)

Gheorghe Muscalu, vicepreședinte CSM: Se va lua act de demisia de la șefia DIICOT a Alinei Bica. Interimatul, asigurat de Elena Hosu (VIDEO)

Un articol de: - 24 Noi 2014, 09:16
Gheorghe Muscalu, vicepreședinte CSM: Se va lua act de demisia de la șefia DIICOT a Alinei Bica. Interimatul, asigurat de Elena Hosu (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Gheorghe Muscalu, vicepreședinte al CSM, a declarat, luni dimineață, că în ședința din această zi se va lua act de demisia de la șefia DIICOT a Alinei Bica, intermitatul fiind asigurat de Elena Hosu.

”Nu este vorba de discuții, va avea loc o secție de procurori prin care se va lua act de suspendarea procuroarei-șef Bica din magistratură. Vom lua act și vom dispune suspendarea până la terminarea procesului de judecată. Celălalt capăt al cerereii, demisia de la DIICOT, trebuie să urmeze procedura legală pentru că a fost numită de președintele României și el e cel care trebuie să rezolve. Noi vom lua act de dorința dumneaei”, a declarat Muscalu.

El aprecizat că nu este vorba despre o cerere de demisie din magistratură, ci o demisie din DIICOT.

”DIICOT-ull va fi condus de către procurorul-șef adjunct, Elena Hosu. Ministerul Justiției trebuie să formuleze o propunere, CSM trebuie să o avizeze, iar președintele României va numi un nou procuror-șef. Alina Bica nu mai este magistrat, poate să desfășoare orice activitate. La mom soluționării va fi exclusă din magistratură sau va fi repusă în funcția de magistrat”, a mai afirmat vicepreșeidntele Consiliului Superior al Magistraturii.

Muscalu: Se va lua act de demisia de la șefia DIICOT a Alinei Bica


Citeşte mai multe despre:   demisie