Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, a primit 13 ani de închisoare într-un nou dosar

Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, a primit 13 ani de închisoare într-un nou dosar

Un articol de: - 19 Noi 2014, 18:08
Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, a primit  13 ani de închisoare într-un nou dosar Foto: sptfm.ro Eveniment
Gheorghe Mustață, fostul șef al galeriei Stelei, condamnat recent, definitiv, la şapte ani şi jumătate de închisoare în dosarul de violenţă, tentativă la omor şi şantaj prin taxe de protecţie, a primit o nouă pedeapsă: 13 ani de detenţie, la fondul unui dosar pentru o altă tentativă de omor, relatează Mediafax.

În decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti, care nu este definitivă, se precizează că infracţiunile ce au făcut obiectul procesului au fost comise de Mustaţă în stare de recidivă postexecutorie.

Judecătorii au decis, în final, condamnarea acestuia la 10 ani de închisoare, cu un spor de trei ani, astfel că fostul şef al galeriei Stelei are de executat 13 ani de detenţie, din care va fi scăzută perioada în care acesta a fost în arest preventiv.

Prin aceeaşi decizie, nepoţii lui Mustaţă - Doru Gabriel Mustaţă şi Ştefan Cristian Mustaţă - au fost condamnaţi la şapte ani şi patru luni pentru tentativă la omor, respectiv şase ani şi patru luni de închisoare pentru complicitate la această infracţiune.

Un alt inculpat, Andrei Tiberius Dumitru, a primit doi ani de detenţie cu executare pentru violare de domiciliu, în timp ce Marian Florin Buboia şi Marian Daniel Covaci, judecaţi tot pentru violare de domiciliu, au fost achitaţi.

Instanţa a mai decis ca Gheorghe Mustaţă şi nepoţii lui să plătească 10.000 de euro daune morale lui Gogu Mecic - victima agresiunii ce a dus la acest proces - şi 1.920 de lei daune materiale Spitalului "Bagdasar Arseni" Bucureşti.

Hotărârea Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.