Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghe Nichita, 4 ani cu executare. Tiberiu Urdăreanu, 8 luni închisoare

Gheorghe Nichita, 4 ani cu executare. Tiberiu Urdăreanu, 8 luni închisoare

Un articol de: - 13 Noi 2017, 11:40
Gheorghe Nichita, 4 ani cu executare. Tiberiu Urdăreanu, 8 luni închisoare Eveniment

Tribunalul București a anunțat sentința în cazul fostului primar al Iașiului Gheorghe Nichita, în dosarul în care este suspectat că a primit mită de la afaceristul Tiberiu Urdăreanu. Acesta a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.

De asemenea, Urdăreanu a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu susepndare.

Decizia nu este definitivă.Traian Băsescu A ANUNȚAT când se va decreta STARE DE URGENȚĂ, ÎN ROMÂNIA

Totodată, se confisca de la în NG suma de 71214,76 lei primită cu titlu de mită cu obligarea inculpatului Urdăreanu la plata către stat a acestei sume și se menține sechestrul asigurător până la concurența sumei de 71214,76 lei.

Redăm mai jos minuta Tribunalului București.

Dosar 46544/3/2015 Condamna pe inculpatul Nichita Gheorghe la pedeapsa principala de 4 ani de inchisoare cu executare pentru savârsirea infractiunii de luare de mita.
Aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa functia de primar) pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale. 

Condamna pe inculpatul Urdareanu Tiberiu la pedeapsa principala de 8 luni inchisoare pentru savârsirea infractiunii de dare de mita. Dispune suspendarea conditionata a executarii pedepsei principale aplicate inculpatului Urdareanu Tiberiu pe un termen de incercare de 2 ani si 8 luni.
Interzice ca pedeapsa accesorie, pe durata executarii pedepsei principale, drepturile de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat, de a ocupa o functie sau de a desfasura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savârsirea infractiunii. Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei principale se suspenda si executarea pedepsei accesorii. Confisca de la în NG suma de 71214,76 lei primita cu titlu de mita cu obligarea inculpatului la plata către stat a acestei sume. Menține sechestrul asigurător pana la concurenta sumei de 71214,76 lei.

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Nichita