Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghe Nichita: Mi s-a prelungit controlul judiciar. Mi s-a adus la cunoștință că pe aceleași fapte s-a dat o altă încadrare juridică, instigare la abuz în serviciu (VIDEO)

Gheorghe Nichita: Mi s-a prelungit controlul judiciar. Mi s-a adus la cunoștință că pe aceleași fapte s-a dat o altă încadrare juridică, instigare la abuz în serviciu (VIDEO)

Un articol de: - 28 Aug 2015, 16:05
Foto: B1 TV Eveniment

Procurorii au prelungit vineri controlul judiciar pentru primarul suspendat al Iașiului, Gheorghe Nichita. De asemenea, în cazul acestuia a fost schimbată încadrarea juridică, fiind vorba acum despre instigare la abuz în serviciu. Anunțul cu privire la aceste măsuri a fost făcut chiar de Nichita, la ieșirea din sediul DNA.

”Mi s-a adus la cunoștință că pe aceleași fapte s-a dat o altă încadrare juridică. Mi s-a prelungit controlul judiciar. Nu am dreptul să merg la serviciu în continuare. Încadrarea juridică este de instigare la abuz în serviciu. S-a terminat termenul de 60 de zile de la controlul judiciar și procurorul are dreptul să extindă perioada de control judiciar și a motivat-o prin faptul că au fost noi declarații și a trebuit să facă altă încadrare judiciară”, a anunțat Gheorghe Nichita.

Referitor la faptul că avocatul fostei sale iubite s-a înscris în cursa internă din PNL pentru alegerea candidatului la primăria Iașiului, Gheorghe Nichita a precizat că acest lucru ”explică multe alte aspecte”.

”El este candidatul PNL la primăria Iașiului și e și avocatul fostei iubite, cred că lucrurile acestea explică foarte multe alte aspecte. Eu nu am luat legătura cu nimeni din cei cu care nu am voie să iau legătura. Am făcut tot ce mi-a stat în putere să nu încalc controlul judiciar”, a spus Nichita.

Cât despre informațiile apărute în presă, potrivit cărora Nichita ar fi declarat că a fost susținut pe linia serviciilor secrete, primarul suspendat al Iașiului a declarat: ”Este o mizerie de articol, fabricată de un ziar din Iași care de ani de zile mă hărțuiește (...) și fac tot felul de articole care ascund adevărul. Am făcut un comunicat prin care am spus foarte clar că îi dau în judecată. Avocatul meu de la Iași lucrează la întocmirea plângerii. Este o mizerie de articol”.

Pe de altă parte, avocatul Adinei Samson, fosta iubită a edilului suspendat al Iașiului, susține că acesta a încălcat termenii controlului judiciar și că există dovezi care atestă acest lucru.

Gheorghe Nichita a încălcat controlul judiciar, s-a extins urmărirea penală împotriva lui. Are numeroase întâlniri cu matorii din dosar. Nu vă pot spune numele. Pe doamna Samson nu a căutat-o, dar pe alți martori i-a căutat. Avem nume întâlniri, locuri și date”, a declarat avocatul.

Întrebat dacă se află într-un război politic cu Gheorghe Nichita, avocatul Adinei Samson a negat acestă informație.

”Nici poveste. Nichita minte cu nerușinare. Este o situație teribilă pe care clienta mea a trăit-o alături de el. A fost chinuită de Nichita atâțiea ani.  Clienta mea are reale probleme de sănătate, are nevoie de asistență psihologică. Clienta mea a fost forțată să aibă această relație, nu a dorit această relație, dar Nichita a determinat-o să o aibă prin ascendentul profesional. (...) Controlul judiciar trebuie respectat. Consider că locul lui este pe strada Dr. Vicol în Iași, este adresa peniteanciarului. Sunt înscris în competiția din cadrul PNL Iasi și sper să îi iau locul în 2016”, a mai spus avocatul.

Gheorghe Nichita: Mi s-a prelungit controlul judiciar


Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Nichita,   Iasi
 
Loading...