Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghe Ştefan, CONDAMNAT la opt ani şi două luni de închisoare în Dosarul ”Poşta Română” (VIDEO)

Gheorghe Ştefan, CONDAMNAT la opt ani şi două luni de închisoare în Dosarul ”Poşta Română” (VIDEO)

Un articol de: - 15 Mai 2017, 15:14
Gheorghe Ştefan, CONDAMNAT la opt ani şi două luni de închisoare în Dosarul ”Poşta Română” (VIDEO) Foto:Q Magazine Eveniment

Gheorghe Ștefan a fost condamnat la opt ani și două luni de închisoare în dosarul ”Poșta Română”, informează B1 TV. Decizia, dată de Tribunalul București, nu este definitivă și poate fi atacată.

De asemenea, fostul primar din Piatra Neamț a fost obligat să plătească 422.000 de lei și 35.000 de euro.

În acest dosar, procurorii DNA l-au acuzat pe Ștefan de trafic de influență, spalare de bani și instigare la abuz în serviciu.

Gheorghe Ştefan, CONDAMNAT la opt ani şi două luni de închisoare în Dosarul ”Poşta Română”

”În cursul anului 2009, inculpatul Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamț și vicepreședinte al unui partid politic (fiind membru în biroul permanent național al partidului), pentru a controla modul de atribuire ori de executare a contractelor, și-a impus un apropiat, pe inculpatul Florin Ciobotaru Aurelian, în funcția de director general adjunct având în coordonare Direcția comercială a CN Poșta Română SA. Ulterior, Gheorghe Ștefan și Ciobotaru Florin Aurelian au convenit cu inculpatul Marian Constantinof ca o societate comercială nou înființată, controlată de acesta din urmă, să înlocuiască SC Smart Telecom Solutions SRL în relația contractuală cu CN Poșta Română SA, privind prestarea, în unitățile poștale ale companiei, de servicii de încasare electronică a facturilor prin folosirea unor terminale POS. În schimbul folosirii influenței sale, pentru a-l determina pe Ciobotaru Florin Aurelian să înceteze contractele CNPR cu SC Smart Telecom Solution SRL și să le atribuie SC Posh Telecom Solutions SRL (pe care Marian Constantinof o controla prin interpuși), Gheorghe Ștefan i-a cerut lui Marian Constantinof să-i dea jumătate din profitul pe care l-ar fi obținut această din urmă societate comercială, în executarea contractelor încredințate”, a transmis DNA, printr-un comunicat.

”În acest context, Gheorghe Ștefan a exercitat presiuni asupra lui Ciobotaru Florin Aurelian pentru identificarea urgentă a unor motive de încetare a contractelor dintre SC Smart Telecom Solutions SRL și CN Poșta Română. La rândul său, Florin Ciobotaru Aurelian a exercitat presiuni asupra angajaților din subordine pentru găsirea unor pretexte de încetare a contractelor amintite. Întrucât nu a găsit sprijin din partea angajaților amintiți, Florin Ciobotaru Aurelian a apelat la cunoștințele juridice ale lui Mihăilescu Cosmin Dragoș (recomandat de Marian Constantinof) pentru a-i oferi sprijin în încetarea raporturilor comerciale dintre companie și SC Smart Telecom Solutions SRL”, au mai transmis procurorii anticorupție. 

Valoarea totală a sumelor date lui Gheorghe Ștefan sau altora, la cererea lui, este de 422.138,07 lei (circa 100.000 de euro) și 35.306 euro, a mai susținut DNA.

Gabi Tamaş, aproape de colaps în închisoare: 'Sute de oameni au venit peste el'

Citeşte mai multe despre:   gheorghe stefan,   condamnare