Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gheorghiță: Cred că avem cele mai multe modalități la nivel european prin care o persoană se poate vaccina / Dacă nu e atinsă ținta campaniei, mergem mai departe. Nu vorbim de date exacte, ci de estimări (VIDEO)

Gheorghiță: Cred că avem cele mai multe modalități la nivel european prin care o persoană se poate vaccina / Dacă nu e atinsă ținta campaniei, mergem mai departe. Nu vorbim de date exacte, ci de estimări (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 04 Mai 2021, 15:22
Gheorghiță: Cred că avem cele mai multe modalități la nivel european prin care o persoană se poate vaccina / Dacă nu e atinsă ținta campaniei, mergem mai departe. Nu vorbim de date exacte, ci de estimări (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, marți, că România are cele mai multe modalități dintre toate statele europene prin care o persoană se poate vaccina. Acesta și-a manifestat speranța că va fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane imunizate până la 1 iunie. Dacă nu, „vom merge mai departe. Nu trebuie să ne fixăm niște borne rigide. Sunt estimări”.

Gheorghiță: Cred că avem cele mai multe modalități la nivel european prin care o persoană se poate vaccina / Dacă nu e atinsă ținta campaniei, mergem mai departe. Nu vorbim de date exacte, ci de estimări

 

Valeriu Gheorghiță, despre modalitățile de vaccinare anti-COVID și țintele campaniei

 

Întrebat dacă va fi atinsă ținta de cinci milioane de români vaccinați până la 1 iulie, dat fiind  că deja suntem în 4 mai, Gheorghiță a răspuns: „Eu sper. Dar... campania de vaccinare nu e o.... dacă vreți o problemă de matematică deoarece mai avem câteva necunoscute care țin de adresabilitate și de dorința persoanelor de a se vaccina. Cred că e esențial ca, din punct de vedere organizatoric, să creăm cât mai multe modalități prin care o persoană să se poate vaccina - vedem organizarea centrelor de tip drive-thru, organizare evenimentelor de tip maraton, prezentarea directă la un centru de vaccinare, vaccinarea prin medicii de familie, prin operatorii economici și, suplimentar, vaccinarea prin spitale”. 

„Cred că sunt cele mai multe modalități, pot să vă spun, la nivel european prin care o persoană poate să-și aleagă și tipul de vaccin, și unde, și câmd să se vaccineze. Sunt și vor fi create toate modalitățile prin care o persoană dacă vrea să se vaccineze, să facă acest lucru. Obiectivul nostru e să creăm un sistem în care dacă cineva vrea azi să se vaccineze, să poată face acest lucru până seara”, a mai afirmat șeful CNCAV.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu vom atinge această țintă de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Vom merge mai departe. Nu trebuie să ne fixăm niște borne rigide. Sunt estimări și ori de câte ori am vorbit de date, cifre trebuie să înțelegem că sunt estimări bazate pe intenția estimată de vaccinate, capacitatea de vaccinare, adresabilitatea oamenilor, deci nu putem vorbi de date exacte în medicină, vorbim de estimări și evaluări periodice din punct de vedere al ritmului de vaccinare”.
 

Vești excelente! Se oferă câte 1 milion de dolari pentru 5 persoane care se vaccinează împotriva COVID-19