Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gigi Becali ar putea plăti retroactiv 7 milioane de euro la Fisc

Gigi Becali ar putea plăti retroactiv 7 milioane de euro la Fisc

Un articol de: B1 TV - 29 Sep 2014, 14:10
Gigi Becali ar putea plăti retroactiv 7 milioane de euro la Fisc Eveniment

Gigi Becali ar putea plăti retroactiv aproximativ 7 milioane de euro în contul taxei pe valoare adaugată pe care Fiscul i-a impus-o la multă vreme după ce a încheiat mai multe tranzacţii imobiliare. Mai mult decât atât, patronului Stelei i se cer penalităţi de întârziere mai mari decât taxa. Dacă nu va plăti, terenurile vizate de Fisc ar putea fi scoase la licitaţie.

Aproximativ 7 milioane de euro. Aceasta este suma pe care Gigi Becali ar putea fi obligat să o plătească retroactiv, în contul taxei pe valoarea adaugată pe care fiscul i-a impus-o la mută vreme după încheierea unor tranzacţii.

Iar patronul Stelei nu poate uita cum în urmă cu câţiva ani, tot cei de la finanţe i-au stricat Revelionul. Înainte să plece la Poiana Braşov cu familia, latifundiarul din Pipera a primit o vizită de la inspectorii ANAF care îl anunţau că instituţia l-a trecut pe lista datornicilor la TVA.

„Eu am avut nişte teren din patrimoniul personal şi am vândut, aşa scrie în lege, că nu plăteşti TVA şi atunci au zis: „Da, se suspendă". Dar eu nu am încredere, poate să vină din nou, aşa ca să spună judecătorul: „Ba, n-ai de ce să mergi la Becali şi cu asta basta”, a declarat Becali in urma cu 4 ani, potrivit evz.ro.

Fiscul a descoperit însă 53 de tranzactii cu terenuri, făcute între anii 2004 si 2008, din care latifundiarul din Pipera a câştigat peste 150 de milioane de euro. Pentru 13 dintre aceste tranzacţii, Becali a fost obligat să plătească retroactiv taxa pe valoare adaugată. Decizia de impunere l-a enervat la culme pe patronul Stelei , care a dat ANAF-ul în judecată. În iunie 2010, fiscul îi imputa lui Becali aproximativ 3 milioane şi jumătate de euro, iar după mai bine de 4 ani, acesta ar trebui să plătească de două ori mai mult

Primul proces de la Curtea de Apel a fost pierdut de omul de afaceri aflat după gratii, care a atacat sentinţa. Iar  la ultimul termen, cel  de la Instanţa Supremă,  patronul Stelei nu a venit de la penitenciarul Poarta Albă. ANAF a pus deja sechestru asigurator pe mai multe terenuri deţinute de Gigi Becali. Dacă acesta  nu va plati taxa de bunăvoie, proprietăţile ar putea fi vândute la licitaţie.

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   Fisc,   terenuri