Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gigi Becali, despre audierea ÎPS Teodosie, la DNA: Mi-a dat doar o recomandare ca profesor universitar de teologie. Îi cheamă pe toți la DNA, dar vizibili sunt cei care mi-au dat mie recomandări (VIDEO)

Gigi Becali, despre audierea ÎPS Teodosie, la DNA: Mi-a dat doar o recomandare ca profesor universitar de teologie. Îi cheamă pe toți la DNA, dar vizibili sunt cei care mi-au dat mie recomandări (VIDEO)

Un articol de: - 12 Iul 2016, 12:16
Gigi Becali, despre audierea ÎPS Teodosie, la DNA: Mi-a dat doar o recomandare ca profesor universitar de teologie. Îi cheamă pe toți la DNA, dar vizibili sunt cei care mi-au dat mie recomandări (VIDEO) Eveniment

Gigi Becali a declarat marți, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV că a primit de la ÎPS Teodosie doar o recomandare pentru una din cărțile scrise în perioada în care a fost închis.

”Nu am colaborat. A colabora înseamnă a te sfătui și a te ajuta în scrierea cărții. Mi-a dat doar o recomandrare ca profesor universitar de teologie, nu ca înalt ierarh. Mi-a dat o hârtie pe care a scris că «e recomandabil ca domnul Becali, pe care îl cunosc ca bun creștin, să scrie o carte numită ”Muntele Athos, patria Ortodoxiei”, pentru că ar fi folositoare publicului larg să o citească»”, a declarat Becali.

Latifundiarul a mai spus că acest subiect a intrat în atenția presei pentru că el este un personaj foarte celebru.

„Dosarul este in rem și îi privește pe toți cei care au scris cărți. În fiercare zi sunt chemați la DNA oameni care au scris cărți și profesori universitari. Numai că nu sunt vizibili pentru că nu au nume. Eu sunt foarte celebru și de aia atrag invidia și gelozia. (...)  Îi cheamă pe toți, dar vizibili sunt cei care mi-au dat mie recomandări”, susține Becali.

Gigi Becali, despre audierea ÎPS Teodosie, la DNA: Mi-a dat doar o recomandrare ca profesor universitar de teologie

Întrebat de ce nu se vorbește la fel de mult și despre cărțile scrise de George Copos, Becali a declarat: ”Copos el e vai de capul lui, pentru că el are dosar penal de plagiat. El are un dosar. Aici este un dosar care s-a deschis in rem, nu există niciun inculpat la ora asta. Dosarul e deschis pe favorizare, adică pe angajații ANP. Despre ÎPS Teodosie nu mi-e temă în niciun fel, pentru că îl știu că e foarte puternic. Mi-a fost jenă de Mitropolitul Ardealului pentru că este mai bătrân și nu suportă aceste încercări, cred eu”.

”Eu cred că Kovesi nu știa probabil. Dacă Kovesi ar fi știut că îi cheamă pe înalții ierahri la DNA, cred că s-ar fi opus. Și procurorul ăsta care anchetează e un băiat tănăr, un băiat bun”, a mai spus Becali.

Întrebat dacă, în opinia sa, există posibilitatea să fie chemați la audieri și călugări de la Muntele Athos, Bacali a răspuns că așa ceva nu este posibil și că totul este de fapt o intoxicare.Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

”Eu cred că asta a fost un zvon și o intoxicare. Nu pot să facă așa ceva. Unul dintre călugări nu a coborât de 40 de ani de pe munte. El nu a văzut față de femeie, el de aceea stau acolo acolo ca să nu fie ispitiți de civilizație.

Ce favorizare să facă un călugar care a dat un răspuns la o întrebare a lui Becali?

Nu este un doar penal. Aici se cauta dacă cineva a favorizat scrierea cărților și mai mult se face pentru gura lumii, de publicitate. Părerea mea e că DNA pierde în această acțiune. Ei credeau că or să câștige pentru că anchetează tot, dar eu cred că pierd”, a mai spus Gigi Becali.

Marți, s-a prezentat la sediul Direcției Naționale Anticorupție ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care dă declarații tot în dosarul scriitorilor din penitenciare. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   carte,   penitenciar,   audiente,   DNA