Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gigi Becali, despre terenurile pierdute de Biserică: "Când te judeci cu statul în România, cam câștigă statul" (VIDEO)

Gigi Becali, despre terenurile pierdute de Biserică: "Când te judeci cu statul în România, cam câștigă statul" (VIDEO)

Un articol de: - 27 Feb 2017, 12:20
Gigi Becali, despre terenurile pierdute de Biserică: "Când te judeci cu statul în România, cam câștigă statul" (VIDEO) Eveniment

Romsilva a câştigat definitiv un proces cu Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei deschis în urmă cu 16 ani, iar cele 166.813 hectare de fond forestier din judeţul Suceava pentru care Fondul Bisericesc solicitase recunoaşterea dreptului de proprietate rămân în proprietatea publică a statului.

Gigi Becali, un cunoscut apărător al Bisericii, a discutat această temă într-o intervenție telefonică pentru B1TV.

"Eu nu comentez din punct de vedere tehnic pentru că nu știu situația juridică. Doar atât știu, că Biserica dacă nu avea dreptate nu depunea această acțiune. Și mai știu că era a Bisericii, era o ușurare pentru Biserică pentru că avea o avere pe care ar fi drămuit-o așa încât să poată să își facă activitatea cu credincioșii. Pentru că ce face Biserica? Mai mult case de bătrăni, de copii, acte de caritate. 

Judecătorul dă cum îi place lui. De exemplu, dacă judecătorul era de o altă religie, ce să îi dau bă la ortodocși, nu îi dau. La România e după ureche, cum vrea el, cum se scoală el dimineața așa dă.

Eu, la un moment dat, mă interesasem și cam știam, nu mai țin bine minte, dar știam, s-a făcut o greșeală în privința acestui proces. Pentru că mi se pare că Episcopia Moldove, ÎPS Teofan a câștigat un proces și are nu știu câte zeci de mii de hectare în proprietate și nu ar fi urmat aceeași cale și în Bucovina, care sunt în aceași situație juridică, și ar fi câștigat. S-au făcut niște greșeli am înțeles.

Să vă mai spun încă ceva, când te judeci cu statul în România, cam câștiga statul", a comentat Gigi Becali.

Gigi Becali, despre terenurile pierdute de Biserică: "Când te judeci cu statul în România, cam câștigă statul"

 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   terenuri,   Biserica Ortodoxa Romana,   stat,   proces,   judecători