Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gigi Becali s-a dezlănțuit în emisiunea Dosar de politician. Dezvăluiri incendiare ale latifundiarului: Verdictul a fost schimbat în cazul condamnării lui Adrian Năstase (VIDEO)

Gigi Becali s-a dezlănțuit în emisiunea Dosar de politician. Dezvăluiri incendiare ale latifundiarului: Verdictul a fost schimbat în cazul condamnării lui Adrian Năstase (VIDEO)

Un articol de: - 04 Mai 2017, 22:06
Foto: spynews.ro Eveniment

Gigi Becali a făcut o serie de dezvăluiri joi, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, despre felul în care s-au dat verdictele în unele dosare de renume. Într-o intervenție telefonică în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire, care l-a avut invitat în platou pe jurnalistul Dan Andronic, latifundiarul a povestit că a aflat de la verișoara sa, fosta judecătoare Sofica Dumitrașcu, că în cazul lui Adrian Năstase a existat un verdict care a fost schimbat ulterior.

Becali a dat de înțeles că fostul premier primise în primă fază o pedeapsă la închisoare cu suspendare. 

Redăm, mai jos, dialogul purtat în emisiune de Gigi Becali, Dan Andronic și Silviu Mănăstire: 

Gigi Becali s-a dezlănțuit în emisiunea ”Dosar de politician”. Dezvăluiri incendiare ale latifundiarului: Verdictul a fost schimbat în cazul condamnării lui Adrian Năstase

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Becali: Eu îl apreciez pe Dan ca om și îi mulțumesc că măcar acum, în al 12-lea ceas, să ne spună adevărul ca măcar să știm ce se întâmpla pe vremea aia. El știe mai bine decât toți. Eu știu doar ce îmi spunea mie Sofica Dumitrașcu, Dumnezeu să o ierte. De exemplu, știu cum a fost condamnat Năstase, dar mi-e frică să zic, știu cum i s-a cerut să fie achitat primarul de la Cluj, Sorin Apostu. I s-a cerut ei să fie achitat. Eu spun ce mi-a spus mie Sofica, n-am nicio probă. Eu v-am spus că i s-a cerut și aia a supărat-o și i-a dat pedeapsă mai mare din cauza asta. Cum a fost condamnat Năstase mi-e frică să zic. Ce vreți să fac acum, să le iau eu pe toate în cârcă în țara asta?

Andronic: Este adevărat că a venit cineva să le spună să voteze într-un anumit fel în completul de cinci?

Becali: Nu pot să spun. A fost altfel. Nu spun nici nu, nici da, că trebuie să povestesc tot cum s-a întâmplat. Trebuie să povestesc de la A la Z, ce s-a întâmplat și cu o zi înainte, că nu s-a înâmplat doar în camera de deliberare, s-au întâmplat cu o zi înainte mai multe lucruri. 

Andronic: Exista un alt verdict în cazul Năstase și a fost schimbat?

Becali: Cam așa ceva. 

Andronic: Spuneți că e bine că eu spun lucrurile astea, ca lumea să afle. Pe același principiu, nu e bine ca și dumneavostră să spuneți ca lumea să afle?

Becali: Păi da, dar stai puțin, că mai au încă putere. O să trebuiască să luăm puterea ca să putem să vorbim.

(...)
Mănăstire: Erau judecătorii de la Înalta Curte presați de către oameni din structurile speciale ale statului să dea decizii într-o parte sau în alta? 

Becali: Cred că da.

Mănăstire: Erau șantajați sau cum puteau fi convinși? Dacă ești judecător și ești puternic pe meseria ta și ai frică de Dumnezeu, cine să te întoarcă din judecata ta?

Becali: În dosarul ”Valiza”, al meu, doi judecători au vrut să facă opinie separată și a început să spună Livia Stanciu și cu Francesca Vasile că pune pe stâlpii de la Înalta Curte că sunt corupți. 

Mănăstire: Cine a zis asta, fosta președintă a Înaltei Curți?

Becali: Da, da. Își rupea părul din cap dacă nu făcea ca ea. Țipa, urla.

Andronic: Cumva vă referiți tot la Livia Stanciu în cazul lui Adrian Năstase?

Becali: Păi tot ea a fost. Dar nu a depins numai de ea atunci.

Andronic: Deci a venit cineva din exterior și a pus presiune pe judecători?

Becali: Ei stabiliseră înainte și o aveau scrisă, doar ca să nu se certe. După aia, când s-a ajuns în camera de deliberare nu s-a mai recunoscut. 

Andronic: Deci au schimbat verdictul pe care deja îl aveau scris? 

Becali: Da.

Andronic: Și era verdict de achitare în cazul lui Adrian Năstase sau condamnare cu suspendare?

Becali: Nu era achitare. Era cu suspendare.

Andronic: Deci a fost schimbat verdictul pe care judecătorii îl stabiliseră înainte de a intra în camera de deliberare.

Becali: Păi da, și verișoara mea mi-a zis: «Băi Gigi, în viața mea nu m-am simțit atât de prost».

Andronic: Nu știu dacă vă dați seama, dar ați spus niște lucruri importante și vreau să vă felicit pentru curaj. 

Becali: Mi-a zis «Gigi, mi-a venit amețeală. Colegi cu care am stat ani de zile să nu mai recunoască? Și am zis că visez, m-a luat leșin și am semnat ca ei și gata, am plecat să scap mai repede de acolo». 

Andronic: Deci, înainte de camera de deliberare, că vreau să fiu foarte exact...

Becali: Hai, gata Dane, gata! Înainte, neînainte, gata. 

Andronic: Nu vreau să se înțeleagă altceva pentru că lucrurile sunt foarte importante și, până la urmă, vorbim de viața unui om. 

Becali: Dacă vrei să vorbim de viața unui om, vorbim de cei doi soți care au fost condamnați în cazul lui Năstase. Femeia nu avea nicio legătură, doar că era acționar. 

Citeşte mai multe despre:   Gigi Becali,   Dan Andronic,   silviu manastire,   condamnare,   Adrian Nastase
 
Loading...