Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de lucru Vaccinologie: Fiecare zi pierdută având la dispoziție un vaccin aprobat reprezintă încă un număr de morți care se adaugă în final la tributul acestei boli (VIDEO)

Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de lucru Vaccinologie: Fiecare zi pierdută având la dispoziție un vaccin aprobat reprezintă încă un număr de morți care se adaugă în final la tributul acestei boli (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Dec 2020, 11:34
Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de lucru Vaccinologie: Fiecare zi pierdută având la dispoziție un vaccin aprobat reprezintă încă un număr de morți care se adaugă în final la tributul acestei boli (VIDEO) foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA Eveniment

Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de lucru Vaccinologie, a comentat miercuri, în direct pe B1 TV, vestea venită din Marea Britanie, care a devenit prima țară din lume care autorizează vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer și BioNTech pentru utilizare pe scară largă.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ce a spus Gindrovel Dumitra, coordonator Grupul de lucru Vaccinologie, în direct pe B1 TV

 

„Prima veste extraordinară pe care o primim în această pandemie. Dacă până acum am avut vești bune, care veneau în special de la firme farmaceutice care produceau vaccinuri, în acest moment avem o veste de la o agenție de reglementare (...) agenția de reglementare a medicamentului din Marea Britanie, care este recunoscută în ceea ce privește profesionalismul, respectiv capacitatea acestora de a evalua cât se poate de corect anumite date. Din punctul meu de vedere, reprezintă o veste extraordinară, reprezintă – dacă vreți – acea speranță pe care am avut-o inițial, atunci când am aflat primele date (...) de la firmele farmaceutice. În acest moment, această speranță devine o certitudine și sunt convins în acest moment că atât Agenția Europeană a Medicamentului, cât și Agenția americană a medicamentului vor aproba în final acest vaccin”, a subliniat Gindrovel Dumitra.

Întrebat dacă nu este cumva prea devreme pentru aprobarea vaccinului anti-coronavirus, Gindrovel Dumitra a explicat: „De ce să fie devreme dacă avem disponibil vaccinul? Trebuie să vă spun că, cel puțin în România, în fiecare zi avem peste 130, 199, 200 de decese. Fiecare zi pe care o pierdem, având la dispoziție vaccinul și vaccinul fiind aprobat, practic reprezintă încă un număr de morți care se adaugă în final la tributul acestei boli. Din punctul meu de vedere, în momentul în care vaccinul va fi disponibil în România – repet, un vaccin aprobat, care a făcut dovada calității și în ceea ce privește siguranța – și noi trebuie să administrăm cât putem de repede acest vaccin, pentru că fiecare zi se numără practic la numărul de decese”.

Întrebat dacă vaccinul va fi administrat sezonier, Gindrovel Dumitra a răspuns: „Este permatur să spunem în acest moment dacă va fi nevoie de o administrare sezonieră. Administrarea sezonieră poate fi influențată de o limitare în timp a eficacității acestui vaccin, iar acest lucru va trebui să îl urmărim în lunile următoare, să vedem dacă protecția (...) scade în timp. În acest moment, nu avem date care să ne spună acest lucru – dimpotrivă, avem date care ne încurajează să credem că avem o protecție pe un termen mai lung. Cât de mare este acest termen nu știm în acest moment, dar vom vedea în timp. Cea de-a doua condiție care poate să ducă la apariția unui vaccin sezonier ar fi anumite mutații pe care le suferă virusul (...)”.

Citeşte mai multe despre:   vaccin anti-COVID-19