Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Girafa de la Antipa va fi înlocuită temporar de un schelet de Deinotherium gigantissimum

Girafa de la Antipa va fi înlocuită temporar de un schelet de Deinotherium gigantissimum

Un articol de: - 27 Aug 2012, 21:05
Girafa de la Antipa va fi înlocuită temporar de un schelet de Deinotherium gigantissimum Foto: descopera.ro Eveniment

După ce faimoasa girafă din fața Muzeului Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa” a fost distrusă de vandali, reprezentanții instituției au hotărât să realizeze diorame cu animalele din savană pe pajiștea din fața muzeului.

Dar deocamdată, girafa va fi înlocuită cu statuia celui mai faimos exponat din muzeu, un Deinotherium gigantissimum. Scheletul unui Deinotherium, descoperit în 1890 la Mânzați, judetul Vaslui, se află “expus în sala centrală a Muzeului este cea mai valoroasă piesă din patrimoniul deţinut de instituţia noastră, fiind emblematic pentru Muzeu şi deosebit de important pentru biodiversitatea României şi cercetările paleontologice de la noi,” relatează reprezenanții instituției pe site-ul Muzeului Antipa.

În noaptea de 18 spre 19 august, persoane necunoscute au vandalizat girafa din faţa Muzeului "Grigore Antipa." Actul de vandalism a stârnit revolta în rândul iubitorilor muzeului. Ulterior, într-un comunicat al muzeului se afirma că girafa va fi restaurată și reinstalată.

În comunicatul de luni, se precizează, însă, că “în faţa Muzeului sau în oricare altă parte accesibilă publicului larg nu este posibilă reamplasarea vechii girafe vandalizate, chiar şi dacă este restaurată, deoarece aceasta s-ar putea prăbuşi oricând, punând în pericol vizitatorii.”

Citeşte mai multe despre:   comunicare