Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dana Gîrbovan: Toate aceste protocoale sunt bombe la temelia statului de drept (VIDEO)

Dana Gîrbovan: Toate aceste protocoale sunt bombe la temelia statului de drept (VIDEO)

Un articol de: - 20 Apr 2018, 21:39
Dana Gîrbovan: Toate aceste protocoale sunt bombe la temelia statului de drept (VIDEO) Eveniment

Preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, a comentat în cadrul emisiunii Actualitatea Românească, moderată de Sorina Matei, existenţa unor protocoale secrete în justiţie.

"Din 2015 am încercat şi am făcut toate eforturile la nivelul asociativ, demersuri legale la organismele europene şi internaţionale, pentru a înţelege şi noi ce înseamnă sintagma câmpul tactic. Pornind şi de la ce am aflat ulterior despre existenţa acestor echipe mixte, despre sprijinul pe care SRI îl acordă în faza de urmărire penală şi am aflat acum că de fapt realitatea este mult mai gravă decât ne-o imaginam.

S-a declasificat acest prim protocol dintre Ministerul Public şi SRI, dar am aflat în acelaşi timp că Inspecţia Judiciară, CSM şi ÎCCJ au la rândul lor protocoale clasificate cu SRI despre existenţa cărora nu am ştiut şi nu cunoaştem conţinutul lor", a afirmat preşedintele UNJR.

Dana Gîrbovan a criticat vehement existenţa unor protocoale, numindu-le bombe la temelia statului de drept, motivând că singurele acte care ar trebui să existe sunt legile.

"Legea înseamnă un act votat de către Parlament. Parlamentul este unică autoritate legiuitoare a ţării. De aici ne trimitem reprezentaţii prin vot direct în Parlament. În al doilea rând, legea se publică în Monitorul Oficial, dacă nu se publică nu există. Toate aceste protocoale nu sunt adoptate de autoritatea legiuitoare şi sunt secrete. Din această perspectivă, sunt adevărate bombe puse la temelia statului de drept, stat de drept care se întemeiază pe domnia legii, ori aceste protocoale sunt nişte legi paralele, secrete, subterane, pentru că raportându-mă la conţinut am văzut că acolo sunt veritabile acte de procedură penală care adaugă la codul de preocedură penală", a precizat Dana Gîrbovan.

Preşedintele UNJR a subliniat că este extrem de important ca toate protocoale încheiate care vizează sistemul de justiţiei trebuie să fie declasificate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   Dana Girbovan,   SRI