Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Giurgiu: Judecător sancţionat de CSM cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor

Giurgiu: Judecător sancţionat de CSM cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor

Un articol de: - 22 Oct 2014, 16:37
Giurgiu: Judecător sancţionat de CSM cu 20% din salariu timp de 3 luni pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor Eveniment

Judecătoarea Camelia Datcu, de la Judecătoria Giurgiu, a fost sancţionată, miercuri, de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii pentru întârzieri la soluţionarea dosarelor. În şedinţa miercuri, Secţia pentru judecători a CSM a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătoarei, se precizează într-un comunicat al Consiliului.

Astfel, CSM a aplicat sancţiunea disciplinară constând în "diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 3 luni".

Magistratul a fost sancţionat pentru săvârşirea abaterii disciplinare constând în "nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile".

Hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM poate fi atacată, în termen de 15 zile, la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Citeşte mai multe despre:   CSM