Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Google aniversează 137 de ani de la nașterea lui Houdini

Google aniversează 137 de ani de la nașterea lui Houdini

Un articol de: - 24 Mar 2011, 15:00
Google aniversează 137 de ani de la nașterea lui Houdini Foto: google.com Eveniment

Google comemorează, joi, 137 de ani de la nașterea marelui magician Houdini. Motorul de căutare online, care a creat timp de 10 ani logo-uri pentru a celebra aniversări alor diverși scriitori, artiști, oameni de știință și altor oameni celebri, îl aniversează de această dată pe cascadorul de origine evreo-ungară Erik Weisz.

Harry Houdini (numele de scenă) s-a născut pe 24 martie 1874 și a murit pe 31 octombrie, 1926. A fost magician, actor, producător de film, dar și un șarlatan care susținea că are puteri supranaturale.

Houdini a provenit dintr-o familie pauperă și a fost nevoit să se angajeze de mic copil pentru a-și susține familia.  La vârsta de 17 ani a fost captivat de memoriile marelui magician francez Jean Eugene Robert-Houdin și a început să facă primele trucuri cu cărți de joc.

Magicianul s-a făcut remarcat în 1899 când managerul Martin Beck a rămas impresionat de trucul său cu cătușe și i-a sugerat să se concentreze pe evadări. Doar în câteva luni, Houdini performa în fața a sute de oameni, în cele mai renumite teatre din America.

Harry Houdini a murit în 1926 de peritonită la vârsta de 52 de ani. La înmormântarea acestuia au participat 2000 de oameni.

Citeşte mai multe despre:   aniversare,   Google