Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Google Doodle, 21 MARTIE: 125 de ani de la nașterea muzicianului Leonid Utyosov

Google Doodle, 21 MARTIE: 125 de ani de la nașterea muzicianului Leonid Utyosov

Un articol de: B1.ro - 21 Mar 2020, 19:18
Google Doodle, 21 MARTIE: 125 de ani de la nașterea muzicianului Leonid Utyosov Eveniment

Doodle de astăzi sărbătorește a 125-a aniversare a muzicianului, cântărețului și actorului sovietic Leonid Utyosov, care este cunoscut pentru înființarea unei trupe de jazz timpurii din Uniunea Sovietică.

Lazar Iosifovici Weissbein s-a născut în această zi în 1895 într-o familie de clasă mijlocie din Odessa (acum parte a Ucrainei). Până la sfârșitul anilor săi adolescenți, acesta a fost acrobat de circ, comediant de stand-up și actor de teatru, asumându-și numele de scenă Leonid Utyosov. După ce a câștigat o competiție de muzică, multi-talentul Utyosov a format o trupă și a început să facă turnee la Moscova, apărând în mod regulat la faimosul Teatru Hermitage din oraș.

În turneu în 1928, Utyosov a experimentat prima sa întâlnire cu jazz-ul american și a fost cucerit. Anul următor, a debutat la Tea-Jazz Orchestra, unde a amestecat diverse stiluri, printre care jazz-ul american, muzica populară evreiască, tangos-ul argentinian și Russian Lullaby obținând o popularitate majoră.

Într-o revenire la actorie, Utyosov a jucat în filmul de succes de la Hollywood, Vesyolye rebyata (Jolly Fellows, 1934), care a introdus publicului sovietic într-o varietate de muzică nouă aducându-i lui Leonid Utyosov o expunere crescută în toată țara.

Pentru contribuțiile sale considerabile la muzică și film, Utyosov a fost desemnat Artistul Poporului din URSS în 1965, iar în 2000, a fost ridicată o statuie în onoarea sa în orașul natal din Odessa.

Citeşte mai multe despre:   Google,   muzicieni,   Google Doodle