Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Google Doodle, 25 MARTIE: Ziua Națională a Greciei – 2020

Google Doodle, 25 MARTIE: Ziua Națională a Greciei – 2020

Un articol de: B1.ro - 25 Mar 2020, 11:51
Google Doodle, 25 MARTIE: Ziua Națională a Greciei – 2020 Eveniment

La 199-a aniversare a țării mediteraneene de est care își declară independența, Doodle de astăzi sărbătorește Ziua Națională a Greciei.

Grecia modernă își trage rădăcinile din civilizația Greciei antice, începând cu civilizațiile egeene din Epoca Bronzului și este considerată leagănul culturii occidentale. Ea este locul de naștere al democrației ca formă de guvernare, al filozofiei occidentale, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale și istoriografiei, științelor politice, al marilor principii științifice și matematice și al dramaturgiei occidentale, incluzând genurile tragediei și comediei.

Realizările culturale și tehnologice ale Greciei au influențat întreaga lume. Multe aspecte ale civilizației grecești au pătruns în Orient prin campaniile lui Alexandru cel Mare, și în Occident – prin intermediul Imperiului Roman. Această bogată moștenire este parțial reflectată în cele 18 situri din patrimoniul mondial UNESCO aflate în Grecia, ceea ce plasează țara pe locul al șaselea în Europa și pe al treisprezecelea - în lume. Statul grec modern, care cuprinde o mare parte din miezul istoric al civilizației grecești, a fost înființat după Războiul Grec de Independență față de Imperiul Otoman.

Albastrul și albul steagului grec, similar cu cel descris în opera de artă Doodle, a fost un simbol revoluționar al războiului grec pentru independență. Prin Protocolul de la Londra din 1830, Grecia a devenit un stat independent.

Citeşte mai multe despre:   Google Doodle,   Grecia