Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Google o omagiază pe Maria Montessori, medic și pedagog italian, printr-un logo special

Google o omagiază pe Maria Montessori, medic și pedagog italian, printr-un logo special

Un articol de: - 31 Aug 2012, 09:14
Google o omagiază pe Maria Montessori, medic și pedagog italian, printr-un logo special Eveniment
Google și-a schimbat, vineri, logoul pentru a-i aduce un omagiu Mariei Montessori (31 August 1870 – 6 Mai 1952), medic și pedagog italian. Maria Montessori a creat o metodă specială de educare a copiilor mici, înființând peste tot în lume școli care aplicau metoda sa.
Logoul Google dedicat pedagogului italian este alcătuit din diverse simboluri populare în metoda de educare Montessori tradiţională: puzzle-uri, obiecte pentru pictat şi alte instrumente cu care se joacă copiii.

Metoda Montessori este foarte importantă pentru dezvoltarea psihologică la vârste foarte mici.

Născută pe 31 august 1870, la Ancona, Maria Montessori a studiat medicina la Universitatea din Roma. Ea a fost una dintre primele femei care au absolvit facultatea de medicină în Italia și una din primele femei medic care au auvut succes în carieră, devenind cunoscută în toată lumea.

Montessori și-a concentrat atenția și metodele educaționale asupra copiilor mici, cu vârste cuprinse între un an și cinci ani, dar a studiat și a elaborat și metode de educare a copiilor retardați mintal din naștere.

Pedagogul Maria Montessori a murit pe 6 mai 1952, la vârsta de 81 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale, în Olanda.