Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Google sărbătorește Ziua Pământului

Google sărbătorește Ziua Pământului

Un articol de: - 22 Apr 2011, 11:57
Google sărbătorește Ziua Pământului Foto: earth911.com Galerie foto (3) Eveniment

În urmă cu 41 de ani, în urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia că e cazul să se facă ceva pentru a atrage atenția asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător. Acesta în condițiile în care nimănui nu-i păsa de acest aspect și de efectele pe termen lung avute de dezvoltarea acerbă asupra mediului înconjurător.

Astfel, pe 22 aprilie 1970 în Statele Unite a avut loc una din primele manifestații ecologiste de anvergură, la care au participat milioane de oameni.

Acum, pe 22 aprilie 2011, Google sărbătorește, așa cum ne-am obișnuit, Ziua Pământului, printr-un special Google doodle.

Cel mai nou Google doodle este o scenă interactivă în care sunt reprezentate animale și păsări animate.De exemplu, atunci când deplasezi cursorul mouse-ului asupra celor doi urși panda, unul strănută, iar cel de-al doilea rămâne surprins. Un pește înnoată fericit, dar este imediat înghițit de un urs. Un urs koala se cațără pe un copac eucalipt, în timp ce un pinguin sare de pe un iceberg, iar un leu care doarme pașnic se trezește imediat dacă este "deranjat".

Ziua Pământului a avut un rol important în mediatizarea problemelor climaterice ale Pământului. Astfel, s-a creat organziația Earth Day Organization, cu filiale în peste 170 de țări și care a avut rezultate notabile în conștientizarea omenirii asupra problemelor de mediu, efectele poluarii ș.a.m.d.


Citeşte mai multe despre:   Google,   aniversare