Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gorghiu: Trebuie să remarc cât de nociv poate fi populismul și naționalismul prost înțeles pentru statele UE

Gorghiu: Trebuie să remarc cât de nociv poate fi populismul și naționalismul prost înțeles pentru statele UE

Un articol de: - 24 Iun 2016, 14:42
Gorghiu: Trebuie să remarc cât de nociv poate fi populismul și naționalismul prost înțeles pentru statele UE Eveniment

Trebuie să remarc cât de nociv poate fi populismul și naționalismul prost înțeles pentru statele UE, a declarat Alina Gorghiu, făcând referire la declarațiile controversate ale unor politicieni europeni după referendumul din Marea Britanie.

”Respectăm, desigur, decizia britanicilor, dar ne-am fi dorit să opteze pentru rămânerea în UE. Noi avem foarte multă încredere în forța proiectului european, iar reacțiile liderilor europeni și a șefilor de stat, a prim-miniștrilor, arată că există o susținere pentru proiectul unității europene.

Mesajul de solidaritate este unul care va continua și spiritul european nu va fi slăbit în rândul românilor, ca urma a acestei decizii. Asemenea președintelui și premierului, transmitem și noi românilor același lucru; nu sunt motive de panică sau îngrijorare. În cadrul discuțiilor de azi de la Cotroceni s-a confirmat că economia nu va fi afectată.UN BĂRBAT DIN HUȘI A CUMPĂRAT TOATĂ PÂINEA DINTR-UN MAGAZIN. CLIENȚII AU AVUT ÎNSĂ PARTE DE O SURPRIZĂ URIAȘĂ. „NU M-AM AȘTEPTAT LA UNA CA ASTA”

Trebuie să remarc cât de nociv poate fi populismul și naționalismul prost înțeles pentru statele UE. Noi aici nu ne confruntăm cu forțe politice care să promoveze genul acesta de discurs, dar e vital ca politicienii și liderii de opinie că dreptul contestărilor cu orice preț nu e corect.

Campania care va urma trebuie să fie ferită de tentația populismului și extremismului. E mai bine să învățăm din erorile altora. Stabilitatea politică și economică e foarte importantă și PNL își afirmă susținerea pentru ca actualul Guvern să administreze țara până la alegerile generale”, a declarat Gorghiu.

Aceasta a mai precizat că românii care locuiesc și muncesc în Marea Britanie nu vor fi afectați în perioada următoare de rezultatul referendumului.

”România are un parteneriat strategic cu Marea Britanie și trebuie păstrat în contextul unui mediu internațional dificil. Cele două state rămân aliate în cadrul NATO și membre în alte instituții internaționale”, a mai precizat aceasta.

Citeşte mai multe despre:   referendum,   Brexit,   Uniunea Europeana