Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Haos în Gorj: Spitalul Judeţean, Ambulanţa şi DSP au toate cifre diferite cu privire la câte persoane sunt în carantină şi câte izolate la domiciliu (VIDEO)

Haos în Gorj: Spitalul Judeţean, Ambulanţa şi DSP au toate cifre diferite cu privire la câte persoane sunt în carantină şi câte izolate la domiciliu (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 01 Mar 2020, 10:31
Haos în Gorj: Spitalul Judeţean, Ambulanţa şi DSP au toate cifre diferite cu privire la câte persoane sunt în carantină şi câte izolate la domiciliu (VIDEO) Foto: captură B1 TV Eveniment

Trei instituţii, trei rânduri de cifre. Asta au găsit cei de la Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în judeţul Gorj. Spitalul Judeţean, Ambulanţa şi DSP au fiecare alte cifre cu privire la câte persoane sunt în carantină şi câte în izolare la domiciliu în judeţ. Culmea este că proaspăt demisa directoare a DSP Gorj se pare că nici nu ştia că e o diferenţă între carantină şi izolare, informează B1 TV.

Haos, dezastru, vraişte sunt câteva caracterizări tocmai bune pentru ce a găsit Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii în judeţul Gorj.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Cele trei instituţii cu competenţă în ţinerea evidenţei cu privire la numărul persoanelor aflate în carantină şi numărul celor izolate la domiciliu în judeţ, adică Spitalul Judeţean, Serviciul de Ambulanţă şi DSP, au fiecare alte cifre, care se bat cap în cap.

Vineri, ministrul Sănătăţii, Victor Costache, o demisese pe şefa Direcţiei de Sănătate Publică Gorj exact pentru că a furnizat informaţii greşite cu privire la câte persoane sunt în carantină şi câte în izolare. Unele surse spun că directoarea Carmen Ivanov nici nu ştia diferenţa între carantină şi izolare. În plus, ministrul şi-a trimis Corpul de Control în judeţ. Acolo a ajuns, de altfel, şi Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Din cauza acestui haos total, a fost reluată şi ancheta epidemiologică, cu sprijinul a patru specialişti din patru judeţe din ţară. Aceştia vor reface traseele parcurse de vestitul cetăţean italian supranumit pacientul zero, dar şi de românul din comuna Prigoria, care se află acum la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, adică pacientul unu. Sau, poate chiar minus unu, dacă avem în vedere că două teste i-au ieşit negative. Cu alte cuvinte, ori s-a vindecat, ori nici nu a fost infectat. Între timp, însă, familia românului este plasată în carantină la domiciliu, deşi, iniţial, DSP Gorj a vrut să-i ducă pe oameni într-un centru de carantină.

Citeşte mai multe despre:   Gorj,   Spitalul judetean Gorj