Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gorjeanul cu coronavirus a fost recent în Germania. Nouă ipoteză luată în calcul de autorităţi

Gorjeanul cu coronavirus a fost recent în Germania. Nouă ipoteză luată în calcul de autorităţi

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 27 Feb 2020, 14:44
Gorjeanul cu coronavirus a fost recent în Germania. Nouă ipoteză luată în calcul de autorităţi Eveniment

Tânărul diagnosticat cu coronavirus a fost în Germania în perioada 15-18 februarie. Prin urmare, autoritățile iau acum în calcul varianta ca el să fi luat virusul din această țară.

„Încercăm să aflăm adevărul. Este o informaţie primită după ce a plecat către Bucureşti şi pe care încercăm să o diseminăm“, a declarat Iuliana Iliescu, primarul localităţii Prigoria, citată de Adevărul.

În această localitate sunt acum 25 de persoane izolate la domiciliu. Primăria le asigură hrana, sacoșele fiind lăsate în curte.

„Îi supraveghem pe cei care sunt izolaţi şi le asigurăm hrană şi produse de strictă necesitate. Comunicăm prin telefonul mobil şi le lăsăm la poartă produsele cu mâncare. Sunt 25 de persoane care sunt izolate la domiciliu. Cheltuim ce aveam iniţial în bugetul local. Dacă va mai fi nevoie, o să facem o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a rectifica sumele alocate, dacă va mai fi nevoie“, a mai precizat primarul.    

În acest moment există teoria că gorjeanul a luat virusul de la un cetățean italian, care călătorise în România în perioada 18-22 februarie. „Suntem, din păcate, în măsură să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din județul Gorj, care au intrat in contact cu cetățeanul italian din Rimini, avem primul caz confirmat de inectare cu Covid-19 pe teritoriul României”, a declarat, miercuri seară, Victor Costache, ministrul Sănătății.

Citeşte mai multe despre:   Gorj,   Germania,   Italia