Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Şefa TVR, despre salariul de 25.000 de lei pe lună primit de Ionuţ Cristache: "E un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi"

Şefa TVR, despre salariul de 25.000 de lei pe lună primit de Ionuţ Cristache: "E un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi"

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 17:45
Şefa TVR, despre salariul de 25.000 de lei pe lună primit de Ionuţ Cristache: "E un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi" Foto: Inquam Photos / George Calin Eveniment

Faptul că munceşte "zi de zi", mai exact de luni până joi", justifică salariul de nabab ede 25.000 de lei pe care îl încasează Ionuţ Cristache de la televiziunea publică, susţine Președintele-director general al TVR Doina Gradea.

"Acest Ionuț Cristache, care este realizator care face audiență și care este evaluat permanent în termenii contractuali, este un om care muncește zi de zi, face o emisiune de luni până joi în prime time. Este un om care face mai mult decât jobul de prezentator, are mai multe atribuții în cadrul acestei producții", a spus Doina Gradea în cadrul audierilor din comisia de cultură a Parlamentului.

Aceste declaraţii vin după ce Libertatea a scris că jurnalistul Ionuț Cristache, cel care "realizează principalul talk-show al postului public de televiziune, câștigă nu mai puțin de 26.377 lei net, adică 5.650 euro/lunar în mână.

În plus, parlamentarul USR Iulian Bulai a scris pe Facebook că unii dintre invitații lui Cristache ar avea, la rândul lor, contracte de mii de euro.

"Onorariile sunt negociate în beneficiul SRTv (...) Nu am stabilit eu, personal, ci au fost profesionişti recunoscuţi pe piaţă, comisii mixte, care au stabilit. Cât priveşte onorariile, nu pot să infirm sau să confirm, ci pot spune că nu sunt cele reale. Cele transmise în presă. Nu ne permitem, din punct de vedere legal să facem asta. Pentru că răspundem. De câte ori vine Ministerul Finanţelor sau Curtea de conturi, trebuie să dăm răspunsuri exacte. Nicio alocare de bani nu se face până nu e perfect justificată", a susţinut Doina Gradea.

Aceasta a refuzat însă să ofere detalii despre cifrele vehiculate de presă.

"Despre plăţile de autor sau alte forme de contract nu vă pot confirma sumele, deoarece sunt confidenţiale dar ca legiuitori veți avea acces și sunteți liberi să le consultați. A dezvălui sume din contracte, pe care nu eu le-am inventat, înseamnă să expun legal societatea. Toate instituţiile în drept care pot verifica, o fac. E datoria lor. Nu avem cum să nu punem la dispoziţie toate documentele. Informaţiile apărute în presă se referă la o parte dintre contacte. Sunt mult mai multe (...) Nu v-am dezamăgit. Este prima dată când lucrăm pe principii sănătoase de management. Nicio emisiune nu iese din bugetul alocat", a susţinut Doina Gradea.

Citeşte mai multe despre:   TVR