Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Primăria Sectorului 4, reacție după ce două grădinițe au fost relocate: 'Prioritatea numărul 1 o reprezintă siguranța copiilor' (VIDEO)

Primăria Sectorului 4, reacție după ce două grădinițe au fost relocate: 'Prioritatea numărul 1 o reprezintă siguranța copiilor' (VIDEO)

Un articol de: - 18 Feb 2020, 15:46
Eveniment

Două grădiniţe din sectorul 4 vor fi relocate după ce ANPC le-a dat notificare de părăsire a spaţiului în care funcţionează temporar. De asemenea, acestea au fost şi amendate cu 5.000 de lei de către inspectorii ANPC pentru că nu respectă o regulă a Ministerului Sănătăţii care spune că unităţile de învăţământ trebuie să fie la o distanţă de cel puţin 15 metri faţă de blocurile de locuit.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

“Aceste locații au fost alese să fie cât mai apropiate de vechile locații în care funcționau grădinițele. Am fost obligați să mutăm aceste grădinițe pentru că, pentru Primăria Sectorului 4 prioritatea numărul 1 o reprezintă siguranța copiilor, iar grădinițele vechi funcționau în categoria clădirilor cu risc seismic 1. Asta înseamnă că în cazul unui cutremur sau unor astfel de situații neplacute, clădirile riscau să pună în pericol siguranța copiilor”, a declarat Cristi Zărescu, consilier Primăria Sectorului4.

Potrivit reprezentanților primăriei, sediile grădinițelor sunt moderne, iar pãrinții sunt nemulțumiți că acestea vor fi relocate.

“Modul în care se desfășoară aici activitatea, și anume la un nivel foarte ridicat, având în vedere că aceste sedii sunt ultra moderne, noi am intrat într -un litigiu cu cei care ne-au cerut să oprim aici activitatea urmând ca, evident, instanța să se pronunțe și să ne spună dacă aceste gradinițe pot sau nu să funcționeze în continuare”, mai spune Zărescu.

Inspectorii ANPC susțin însă că Primăria Sectorului 4 e obligatã sã rezolve problema, iar grãdinițele sã fie relocate în spații care sã respecte mãsurile legale.