Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu ştie numărul urşilor din România

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu ştie numărul urşilor din România

Un articol de: - 20 Apr 2018, 17:48
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, nu ştie numărul urşilor din România Eveniment

Deşi este o chestiune ce ţine de ministerul pe care îl păstoreşte, Graţiela Gavrilescu nu are nicio problemă să recunoască faptul că nu ştie care este numărul urşilor din România.

"Noi nu cunoaştem la ora actuală numărul populaţiei de urşi din România, se preconizează, conform datelor de la fondurile cinegetice, că sunt (...) aproximativ 6.000. Dar realmente, prin total inventariere făcută aşa, cu ochiul liber, de către reprezentanţii Ministerului Mediului (...), specia s-a înmulţit foarte mult din cauza schimbărilor climatice şi se pare că populaţia în România este de aproximativ 8.000-9.000, ceea ce înseamnă foarte mult", a afirmat Graţiela Gavrilescu.

În schimb, ministrul Mediului susţine în ciuda faptului că nu ştie numărul exact că România are o populaţie de urşi de şase ori mai mare decât restul Europei.

"De aceea am hotărât ca, în cadrul planului de măsuri, să avem şi un punct prin care Ministerul Mediului, alături de parteneri, ONG-uli şi asociaţii profesionale, să depună un proiect pe fonduri europene, astfel încât să avem clar o inventariere prin cipare a acestor carnivore mari, să ştim exact zonele unde ele trăiesc", a mai spus Gavrilescu.
 

Citeşte mai multe despre:   Gratiela Gavrilescu