Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Seria gafelor nu se opreşte: Încă un manual unic de clasa a VI-a plin de greşeli

Seria gafelor nu se opreşte: Încă un manual unic de clasa a VI-a plin de greşeli

Un articol de: B1.ro - 25 Aug 2018, 13:01
Seria gafelor nu se opreşte: Încă un manual unic de clasa a VI-a plin de greşeli Eveniment

Manualele unice realizate de către Ministerul Educaţiei tind să se transforme într-un adevărat fiasco! După manualul de geografie de clasa a VI-a cu greşeli flagrante, a venit rândul celui de istorie.

Jurnaliştii de la Digi24 au descoperit mai multe greşeli în manualul de istorie de clasa a VI-a. De exemplu, la pagina 18 se vorbeşte despre incaşi, iar elevii sunt puşi să rezolve o aplicaţie care nu se referă la acest subiect, ci la Cristofor Columb şi la azteci.

O altă greşeală apare unde apare o înșiruire de ani, importanţi pentru Revoluţia Franceză, în loc ca autorul să scrie în anii 1793 şi 1794, a scris între anii respectivi, atunci când nu s-a întâmplat nimic.
Autorul este inexact când vine vorba de precizarea surselor, la pagina 29 precizează sursa, dar fără a spune numele autorului.

Acest lucru vine în contextul în care erorile din manualul de Geografie care au şocat pe toată lumea. Astfel, pe harta care indică traseul Dunării se vede cum Turnu Măgurele este poziționat acolo unde, de fapt, este orașul Drobeta-Turnu Severin. Apar şi greşeli pe harta lumii, iar Marea Moartă a acoperit Marea Roşie. 

Editura Didactică şi Pedagocică, cea care se ocupă de tipărirea, corectarea acestor manuale spune că îşi asumă greşelile şi că va corecta aceste erori în varianta digitală a manualului.