Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Cartel Alfa împarte în fiecare zi câte 10.000 de lei greviștilor de la Electrolux

Cartel Alfa împarte în fiecare zi câte 10.000 de lei greviștilor de la Electrolux

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Apr 2019, 12:48
Eveniment

Conducerea Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, la care este afiliat sindicatul celor peste 400 de grevişti de la fabrica Electrolux, împarte în fiecare zi câte 10.000 de lei pentru susţinerea acestora.

Banii sunt proveniți din donaţii ale membrilor de sindicat şi filialelor din întreaga ţară, potrivit liderului sindical Sorin Faur.

"Sunt nişte reguli, nu se pot scoate mai mult de 10.000 de lei de la bancă pe zi. Ieri (miercuri n.r.), Vasile Dârle (secretarul Cartel Alfa Satu Mare n.r.) a scos 10.000, astăzi (joi n.r.) o să mai scoată 10.000. Astăzi (joi n.r.) o să împărţim la cei care au probleme sociale mai deosebite. Luni iarăşi o să mai împărţim 10.000, marţi alţi 10.000, miercuri - 10.000, joi - 10.000. În fiecare zi vom împărţi 10.000 la grevişti. Banii încep să sosească, banii vin de la federaţii, banii vin de la filiale. S-au adunat în trei-patru zile alţi 30.000 de lei şi se adună în continuare. Mai avem discuţii pentru un împrumut de 100.000 de lei de la o federaţie către Cartel, săptămâna viitoare va veni şi acel împrumut şi o să-l împărţim. Timp de două săptămâni, câte 10.000 de lei vom împărţi la cei care au necazuri. Vă rugăm frumos, mai rezistaţi. E păcat ca imediat după opt săptămâni să renunţăm", le-a transmis Sorin Faur muncitorilor adunaţi în faţa fabricii, potrivit agerpres.ro.

Acesta a mai adăugat că ultima ofertă transmisă de către conducerea fabricii nu poate fi acceptată de către sindicat, fiind de fapt aceeaşi pentru muncitorii din producţie.

"Oferta pe care au făcut-o nu este decât cealaltă făcută în aşa altfel încât să iasă frumos în presă. În loc să vină cu o sumă fixă, cum cerem de la începutul negocierilor, indiferent care ar fi fost, ca să putem debloca negocierea, au venit cu acelaşi 5% creştere salarială şi, mai mult, au vrut să ne lege şi pe anul viitor cu 5% creşteri salariale. De unde să ştim noi cât o să fie inflaţia anul viitor? Doar în februarie inflaţia a fost 4,2%. (...) Dacă o să vină cu o sumă fixă în loc de procent, o să negociem, până atunci nu avem ce negocia", a declarat Sorin Faur.

Bărbatul a spus că mai mulţi colegi din Cartel Alfa din ţară au început o caravană a boicotului produselor fabricate la Satu Mare.

Mai mult, Faur a afirmat că sindicalişti din mai multe judeţe se vor întâlni luni, la Satu Mare, şi vor porni în coloană spre Ambasada Suediei din Bucureşti, unde pregătesc un protest.

Reamintim că, peste 400 de muncitori de la Electrolux din Satu Mare au intrat, luni, în cea de-a şaptea săptămână de grevă.

Citeşte mai multe despre:   Electrolux