Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Grevă generală în sănătate: Sindicaliștii anunță că sunt pregătiți să declanșeze protestul

Grevă generală în sănătate: Sindicaliștii anunță că sunt pregătiți să declanșeze protestul

Un articol de: - 04 Mai 2018, 16:23
Grevă generală în sănătate: Sindicaliștii anunță că sunt pregătiți să declanșeze protestul Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Federaţia Sanitas a anunțat vineri că este pregătită să declanșeze greva generală, având în vedere că a strâns peste 50.000 în acest sens. Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Consiliului Naţional al Federaţiei, în cadrul căreia au fost analizate listele de semnături pentru grevă și s-a discutat despre rezultatele negocierilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății. 

Sindicaliștii vor menține astfel calendarul protestelor, adică se vor afla în grevă de avertisment pe 7 mai, urmând ca pe 11 mai să înceapă greva generală. 

"Membrii Consiliului Naţional au reiterat faptul că organizaţia noastră rămâne deschisă la dialog, în condiţiile în care partea guvernamentală oferă – chiar şi în al doisprezecelea ceas – soluţii consistente şi real aplicabile pentru rezolvarea problemelor generate în Sănătate şi Asistenţă socială prin aplicarea noii legi a salarizării”, au transmis sindicaliştii, potrivit Știripesurse.ro. 

Sindicaliştii susțin că există prevederi discriminatorii în noul sistem de salarizare, adică există două categorii de angajaţi - medici şi asistenţi - ale căror salarii au crescut, însă există cel puţin alte şapte categorii care în urma aplicării legii salarizării pierd lunar din venit sume care ajung până la 1.300 de lei. 

Citeşte mai multe despre:   Sanitas