Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Grevă generală marți la ROMATSA, mai multe curse aeriene vor fi întârziate sau ANULATE. Sindicalist: Dacă această grevă se va suspenda, conflictul nu se încheie (VIDEO)

Grevă generală marți la ROMATSA, mai multe curse aeriene vor fi întârziate sau ANULATE. Sindicalist: Dacă această grevă se va suspenda, conflictul nu se încheie (VIDEO)

Un articol de: - 29 Mai 2017, 15:41
Grevă generală marți la ROMATSA, mai multe curse aeriene vor fi întârziate sau ANULATE. Sindicalist: Dacă această grevă se va suspenda, conflictul nu se încheie (VIDEO) Eveniment

Negocieri eșuate la ROMATSA. Toate aeroporturile din România ar putea fi blocate marți. Controlorii de trafic vor să intre în greva generală deoarece nu se înțeleg cu guvernanții în privința contractului colectiv de muncă. 

După discuțiile de la ministerul Transporturilor, Gabriel Tudorache, liderul sindicaliștilor din ROMATSA, a declarat că este posibil totuși ca greva de marți să fie suspendată după câteva ore. 

”În urma discuțiilor cu domnul ministru și cu reprezentanții ministerului Transporturilor și ai Autorității Aeronautice Civile din România există șanse destul de mari ca această grevă generală pe care am anunțat-o nedeterminată să se poată opri într-un interval de timp relativ scurt. Este imposibil de a aprecia în acest moment exact că va fi vorba de două ore - trei ore. 

Această grevă, pentru toți pasagerii care au bilete, există o singură diferență față de greva de avertisment, nu stabilesc nici cei din sindicat, nici cei din ROMATSA, nici domnul ministru sau președinte eRomâniei care vor fi zborurile care vor fi afectate. Decizia se ia de la Eurocontrol și în mod cert astăzi să spună cineva care aeronavă va decola, dacă va decola este imposibil de precizat. 

Dacă această grevă se va suspenda și probabilitatea, cel puțin în momentul de față, este foarte mare ca într-un timp rezonabil să o suspendăm, conflictul nu se încheie. Cele 50 de revendicări pe care le avem, pentru care am deschis acest conflict colectiv de muncă nu au cum să se închidă. 

Cel puțin în momentul de față, cu domnul ministru nu am discutat nimic despre revendicări. Există și celelalte probleme și o grămadă de aspecte pentru care suntem în acest conflict. Vor urma negocieri în continuare și în orice moment în care vom constata că patronatul sau alți factori de decizie vor devia de la ceea ce ne-am înțeles și num vom reuși să rezolvăm cele 50 de revendicări, această grevă generală se va relua în orice moment. 

Greva generală a fost pusă pe data de 30 întrucât dacă Consiliul de Administrație nu decide ce ar trebui să decidă pentru a salva ROMATSA de la faliment, practic dacă am fi pus-o după data de 5 iunie, data limită de depunere a documentelor la Comisia Europeană, o mai făceai degeaba, ROMATSA era condamnată”, a declarat sindicalistul. 

Grevă generală marți la ROMATSA

Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune

Sindicalist ROMATSA: Dacă această grevă se va suspenda, conflictul nu se încheie

Citeşte mai multe despre:   greva generala,   Romatsa,   sindicalisti