Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Conducerea Universității Babeș-Bolyai amenință Ministerul Educației cu GREVA GENERALĂ: UBB protestează față de repartizarea locurilor bugetate pentru Admiterea 2018

Conducerea Universității Babeș-Bolyai amenință Ministerul Educației cu GREVA GENERALĂ: UBB protestează față de repartizarea locurilor bugetate pentru Admiterea 2018

Un articol de: - 16 Apr 2018, 18:15
Eveniment

Conducerea Universității Babeș-Bolyai se declară revoltată de repartizarea locurilor bugetate pentru anul universitar 2018-2019 și solicită ministrului Educației Naționale revizuirea acesteia, precum și transparentizarea criteriilor de repartizare a locurilor pentru admitere.

În acest context, conducerea Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca ia în calcul declanșarea grevei japoneze, urmată de o grevă generală a studenților și cadrelor didactice.

”Despre tăierea de locuri la admiterea în anul universitar 2018-2019 am discutat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, am întrebat care sunt formulele de calcul, dar nu am primit răspunsuri. Solicităm decidenţilor politici să întrerupă acest asalt asupra zonelor de competitivitate ale mediului academic. UBB aşteaptă încetarea asediului şi corectarea erorilor în distribuirea locurilor bugetate la licenţă, master şi doctorat. Voi propune la nivelul Senatului UBB declaşarea unei greve japoneze, apoi a unei greve generale a studenţilor şi cadrelor didactice. Vom informa partenerii externi despre demersurile antiacademice de reducere a locurilor, de altfel, deja, ei au început să ne întrebe ce se întâmplă”, a spus Prorectorul cu cercetarea al UBB, Daniel David, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cei din conducerea MEN uită că dacă se pierde trendul legat de universităţile europene, România riscă să se decupleze de ceea ce se întâmplă în modernitate, la nivel european.

”Universităţile cunoscute vor fi invitate să faţă parte din reţelele europene, iar prin faptul că nouă, universităţilor mari din România, ni se taie locuri la master şi doctorat, pe partea de competivitate, automat nu vom mai fi atractivi pentru a face parte din aceste reţele. Mă tem foarte tare de faptul că MEN lucrează la clasamentul universităţilor şi şcolilor doctorale, iar acesta nu se va face după standarde internaţionale ci locale, distorsionate la nivel naţional”, a mai spus David.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
Loading...