Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Grindina a distrus culturile din opt comune din Botoșani. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă mai multe ore

Grindina a distrus culturile din opt comune din Botoșani. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă mai multe ore

Un articol de: - 16 Iul 2012, 17:12
Grindina a distrus culturile din opt comune din Botoșani. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă mai multe ore Foto: adevarul.ro Eveniment

După mai multe săptămâni de caniculă, în Botoșani au avut loc căderi de grindină în noaptea de duminică spre luni. Din cauza dimensiunilor mari ale acesteia, culturile au fost distruse și mai multe acoperișuri au fost afectate. Mai mult, autoritățile au fost neviote să ceară întreruperea alimentării cu energie electrică, pentru a evita posibile accidente grave.

Opt comune au fost afectate parțial în județ de aceste căderi de grindină: Dersca, Ungureni, Brăești, Vârfu Câmpului, Dângeni, Cândești, Mihăileni  și Văculești, relatează Adevărul.

Se pare că peste o mie de case și două școli au fost grav afectate, conform unui bilanț întocmit de autorități. De asemenea, mai multe mii de hectare au fost distruse. Însă bilanțul nu este complet, iar pagubele sunt mult mai mari.

Autoritățile locale au mers luni dimineață în localitățile afectate de grindină, pentru a ajuta primarii și membrii Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență în vederea evaluării distrugerilor. Deocamdată, s-a constatat că au fost distruse parțial 1.500 de acoperișuri ale caselor și anexelor gospodărești și a două școli. Evaluările preliminare au arătat și că au fost afectate culturi de grâu, rapiță, floarea-soarelui, porumb, soia, ovăz și orzoaică de pe aproximativ 7.000 de hectare.

Citeşte mai multe despre:   grindina,   Stiri Botosani,   case,   scoli