Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gripă aviară la o fermă din județul Mureș. 180.000 de păsări, infectate și sacrificate

Gripă aviară la o fermă din județul Mureș. 180.000 de păsări, infectate și sacrificate

Un articol de: Beatris Ionita - 08 Mai 2021, 08:08
Gripă aviară la o fermă din județul Mureș. 180.000 de păsări, infectate și sacrificate Sursa Foto: Hepta/ Abaca Press Eveniment

Alertă sanitară în județul Mureș. Un focar de gripă aviară a fost depistat la o fermă din localitatea Ungheni, joi. Toate păsările, adică 180.000 de exemplare trebuie sacrificate pentru a preveni răspândirea virusului, potrivit Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). A fost demarată eutanasierea tuturor păsărilor existente în focar, iar cadavrele vor fi incinerate împreună cu resturile de furaje, cu așternutul și cu tot ce a putut constitui o sursă de infecţie.

În fermă au fost impuse imediat restricții de mișcare a păsărilor, personalului, mijloacelor de transport și furajelor.

Întreaga suprafață a fermei, dar și utilajele și mijloacele de transport vor fi dezinfectate.

În jurul focarului s-a delimitat o zonă de protecţie pe o rază de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere pe o rază de 10 kilometri unde s-au luat măsuri de restricție severe de circulație a persoanelor, a animalelor și a mijloacelor de transport.

Autoritate Naţional Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor anunță o creștere explozivă a focarelor de gripă aviară în Europa, boala evoluând în Ungaria, Bulgaria, Cehia, Germania, Franța, Polonia, Danemarca, Slovacia, Belgia și Suedia.

Citeşte mai multe despre:   focar de gripa aviara,   mures