Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Gruia Stoica: Plătim dacă Transporturile și-au îndeplinit obligațiile. Ponta: Dacă dă aşa banii, e excelent

Gruia Stoica: Plătim dacă Transporturile și-au îndeplinit obligațiile. Ponta: Dacă dă aşa banii, e excelent

Un articol de: - 10 Oct 2013, 18:05
Gruia Stoica: Plătim dacă Transporturile și-au îndeplinit obligațiile. Ponta: Dacă dă aşa banii, e excelent Eveniment

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român, a anunțat, joi, că va plăti diferența de 170 de milioane de euro pentru preluarea CFR Marfă, chiar și fără avizul Consiliului Concurenței, dacă Ministerul Transporturilor și-a îndeplinit toate obligațiile.

"Suntem pregătiţi să facem această plată, în condiţiile în care vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor contractuale. (...) Nu mai vreau să stau cinci luni până dă avizul Consiliul Concurenţei. Eu spun aşa: Sunt pregătit să plătesc această sumă de bani înainte de a primi avizul Concurenţei, care poate să fie pozitiv sau negativ, îmi asum această responsabilitate, şi mai mult decât atât, îmi asum acest risc de a mă costa mai mult cele şase luni de zile de blocaj a unei sume de 200 de milioane de euro, dar vreau să ştiu dacă vânzătorul şi-a îndeplinit restul clauzelor din contract", a declarat Stoica, citat de Mediafax.

Stoica a afirmat, de asemenea, că în contractul de privatizare, semnat la începutul lunii septembrie, nu apare termenul 13 octombrie.

Premierul Ponta a replicat prompt că Guvernul și-a îndeplinit toate obligațiile din contractul pentru privatizarea CFR Marfă, adăugând că este ”excelent” dacă Stoica acceptă să achite restul de bani în aceste condiții.
"Excelent, atunci e excelent. Cred că da (legat de îndeplinirea de către Guvern a tuturor obligaţiilor din contract - n.r.), nu cunosc toate detaliile, dar nu ştiu ceva ce ar mai trebui să facă Guvernul şi nu a făcut", a completat Ponta.

Citeşte mai multe despre:   Ministerul Transporturilor,   Victor Ponta