Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Grupul naval Damen va disponibiliza aproape 900 de angajați în România

Grupul naval Damen va disponibiliza aproape 900 de angajați în România

Un articol de: Traian Avarvarei - 05 Aug 2020, 12:19
Grupul naval Damen va disponibiliza aproape 900 de angajați în România Foto: pixabay.com Eveniment

Criza își face simțită prezența și în țara noastră. Grupul naval Damen va disponibiliza peste 1.000 de angajați la nivel mondial, mare parte dintre aceștia în România.

 

 

 

Grupul naval Damen va disponibiliza 870 de angajați în România

 

 

 

Șantierele navale ale companiei au înregistrat pierderi uriașe. Constructorul a anunțatcă se confruntăcu probleme la mai multe proiecte care s-au dovedit mult mai mari decât se credea inițial.

Astfel că a luat decizia de a face disponibilizări, scrie Hotnews. 1.050 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă,  870 din disponibilizări urmând să aibă loc în România iar restul în Olanda.

Potrivit ocean-energyresources.com, Damen a raportat o pierdere de 287 de milioane de euro, cea mai mare din istoria de 93 de ani a companiei, pandemia de COVID-19 având la rândul ei repercursiuni asupra activității constructoruluiAcestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Grupul Damen are 13.000 de angajați la nivel mondial.

 

 

 

Olandezii de la Damen au pierdut definitiv procesul cu MapN, în dosarul atribuirii contractului pentru construirea celor patru corvete multifuncționale


 

În noiembrie 2018, trei companii s-au înscris la licitația organizată de Ministerul Apărării Naționale pentru atribuirea contractului privind construirea celor patru corvete. Este vorba despre italienii de la Fincantieri, care au oferit 1.34 de miliarde de euro, compania olandeză Damen, care a făcut o ofertă de 1,255 de miliarde de euro și grupul francez Naval, care a venit cu o ofertă de 1,2 miliarde de euro.

Licitația pentru construcția corvetelor multifuncționale a fost câștigată de către asocierea dintre compania franceză Naval Group și Șantierul Naval Constanța. Anunuțul fusese făcut pe 3 iulie 2019, de Gabriel Leș, cel care ocupa, atunci, funcția de ministru al Apărării.

Acest rezultat i-a nemulțumit însă pe competitorii olandezi, astfel că cei de la Damen au deschis mai multe acțiuni în instanță prin care au contestat procedura de atribuire a contractului. Inițial, procesul a fost pierdut la Tribunalul București, după care s-a mutat la Curtea de Apel București, care, în cele din urmă, a menținut decizia Tribunalului.

Judecătorii au admis „recursul formulat împotriva încheierilor de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019. Casează încheierile de şedinţă din 08.08.2019 şi 13.08.2019 şi în rejudecare constată că reclamanta datora o cauţiune în cuantum de 220.000 lei. Respinge, în rest, recursul, ca nefondat. Respinge excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 51 alin. 5 din Legea nr. 101/2016, ca inadmisibilă. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare în ceea ce priveşte soluţia dată excepţiei de neconstituţionalitate. Definitivă, în rest. Pronunţată în şedinţă publică azi 13.07.2020”, se arată în decizia definitivă a instanței.

Citeşte mai multe despre:   Damen,   disponibilizari,   salariati