Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul a aprobat o primă tranșă de 60 milioane de euro din asistența financiară pentru Republica Moldova

Guvernul a aprobat o primă tranșă de 60 milioane de euro din asistența financiară pentru Republica Moldova

Un articol de: - 03 Aug 2016, 14:11
Guvernul a aprobat o primă tranșă de 60 milioane de euro din asistența financiară pentru Republica Moldova Eveniment

Guvernul Cioloș a aprobat în ședința de miercuri prima tranșă din asistența financiară pentru Republica Moldova, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Acesta a precizat că tranșa reprezintă 60 de milioane de euro dintr-un total de până la 150 de milioane de euro. La acest acord s-a ajuns în urma unui schimb de scrisori din 30 ianuarie dintre premierii celor două state. El a fost ratificat prin Legea 91/2016.

În schimbul banilor, autoritățile de la Chișinău și-au asumat mai multe angajamente: stabilirea unei foi de parcurs pentru un acord cu FMI, pregătirea unei legislații favorabile mediului de afaceri, efectuarea unei analize asupra sistemului bancar și stabilirea unui calendar privind legislația care să rezolve problemele din acest sistem.

Iolu a precizat că stadiul progreselor făcute de moldoveni a fost urmărit, astfel încât acum s-a ajuns la aprobarea acestei prime tranșe.

Citeşte mai multe despre:   Republica Moldova,   ajutor financiar