Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul a aprobat preluarea hotelului Triumf de la RA-APPS: Clădirea, noul sediu al DNA

Guvernul a aprobat preluarea hotelului Triumf de la RA-APPS: Clădirea, noul sediu al DNA

Un articol de: - 28 Iun 2016, 18:19
Guvernul a aprobat preluarea hotelului Triumf de la RA-APPS: Clădirea, noul sediu al DNA Eveniment

Guvernul României a aprobat în ședința de marți preluarea hotelului Triumf din portofoliul RA-APPS, clădire în care ar urma să se mute sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

“Guvernul a decis astăzi, printr-o ordonanță de urgență, transferul Hotelului Triumf din proprietarea privată în proprietatea publică a statului, în vederea utilizării lui ca sediu pentru una din instituțiile publice cu nevoi stringente de spațiu sau condiții necorespunzătoare pentru a-și desfășura activitatea în parametrii de normalitate.

Totodată, Hotelul Triumf, aflat în administrarea Regiei Autonome “Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”, a fost scos din Lista imobilelor din domeniul privat al statului, aflate în administrarea RA-APPS. ”, se arată într-un comunicat al Guvernului.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Decizia Executivului vine pe de o parte, din cauza numeroaselor cereri primite din partea instituțiilor publice care, fie se confruntă cu probleme seriose de lipsă de spațiu, fie își desfășoară activitatea în imobile ce au făcut obiectul retrocedării, iar proprietarii cer să fie repuși în drepturi, fie clădirile în care operează nu mai corespund necesităților lor.

Pe de altă parte, pentru Hotelul Triumf nu a fost depusă nicio ofertă de cumpărare până în prezent, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Cu o suprafaţă de 6.000 de metri pătrați și situat pe un teren de 15.000 de metri pătrați chiar în buricul târgului, Hotelul Triumf din Capitală era unul dintre cele mai valoroase active aflate în portofoliul RA-APPS.

Transformarea unui hotel de o asemenea anvergură în spațiu pentru instituții publice ar reprezenta o premieră pentru România după 1989.

Hotelul Triumf a fost construit în anul 1935, de către Petre Antonescu, arhitectul care a proiectat și Arcul de Triumf. Atunci clădirea era destinată funcționarilor BNR. După război, a fost preluată de partidul comunist pentru cazarea oaspeților din străinătate.

Hotelul, amplasat pe bulevardul Kiseleff, o zonă de ambasade și de vile impunătoare, a fost scos pentru prima dată la vânzare în 2007. Atunci prețul de pornire era de peste 32 de milioane de euro. Printre ofertanți au fost inclusiv firme controlate de George Copos sau Ion Țiriac. Licitația a fost însă anulată din cauza contestațiilor. Deşi de-a lungul anilor prețul a scăzut la 22 de milioane de euro, tot nu s-a găsit niciun cumpărător.

În cazul mutării în Hotelul Triumf, DNA și Ministerul Justiției vor suporta din bugetele proprii costurile renovării și, ulterior, de administrare a imobilului.

Citeşte mai multe despre:   DNA,   sediu