Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede bruiajul telefoanelor în penitenciare

Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede bruiajul telefoanelor în penitenciare

Un articol de: - 16 Oct 2013, 16:36
Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede bruiajul telefoanelor în penitenciare Eveniment

Proiectul de lege privind bruiajul telefoanelor în penitenciar a fost aprobat de Guvern, proiectul urmând să fie trimis în Parlament pentru a fi luată o decizie finală după eventuale amendamente.

Costurile nu sunt de neglijiat, pentru o unitate de detenție cu peste 1.500 de oameni încarcerați ar costa în jur de 10.000 euro pe lună, în timp ce pentru unitățile de detenție de mici s-ar ajunge la 5.000 euro pe lună. (Detalii AICI)

Proiectul ar putea suferi modificări ulterioare, însă în varianta postată pe site-ul Ministerului Justiției se precizează că aceste instalații de bruiaj sunt singura soluție pentru stoparea acestor telefoane în penitenciare.

În acest an s-au descoperit în penitenciarele din România peste 8.600 de telefoane mobile, dar problema datează cel puțin din anul 1988. În anul precedent s-au găsit peste 2.000 de aparate de telefonie, în timp ce în 2011 au fost găsite în penitenciare 1.700 de telefoane mobile.

Administrația Națională a Penitenciarelor a punctat că introducerea acestor dispozitive s-ar realiza și cu ajutorul unor cadre angajate în interiorul acestor instituții.

Citeşte mai multe despre:   Parlamentul Romaniei,   Guvernul Romaniei