Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul a hotărât că a venit timpul preelectoral să mai cumpere, încă un pic, binecuvântarea, anafura şi mătania BOR: Mai mult pământ, mai multe biserici, mai mulţi preoţi, mai mulţi bani la cutia milei. Pace şi prosperitate!

Guvernul a hotărât că a venit timpul preelectoral să mai cumpere, încă un pic, binecuvântarea, anafura şi mătania BOR: Mai mult pământ, mai multe biserici, mai mulţi preoţi, mai mulţi bani la cutia milei. Pace şi prosperitate!

Un articol de: - 09 Oct 2015, 14:12
Guvernul  a hotărât că a venit timpul preelectoral să mai cumpere, încă un pic, binecuvântarea, anafura şi mătania BOR: Mai mult pământ, mai multe biserici, mai mulţi preoţi, mai mulţi bani la cutia milei. Pace şi prosperitate! Foto: Gandul Eveniment

“Oamenii bisericii”, fie ei preoți sau pelerini, stârnesc opiniii contradictorii prin modul lor de a trăi “în numele domnului”. Afirmațiile acestora bulversează uneori și sfidează legile bunului simț alteori.

“Şi te întrebi îngrozit: cât Satan şi-a făcut loc, astăzi, în strana bisericilor din România?”, scrie jurnalistul Marian Sultănoiu într-un articol pentru Gândul.info.

Știrea săptămânii este datăd e 4 pelerini româi, între care 2 preoți. Aflați în pelerinaj la Mănăstirea Mega Spileo din Grecia, aceștia au furat moaștele Sfântului Haralambie.

Nici omul Domnului din Banat nu se lasă mai prejos. "Necunoscute sunt căile Domnului, dar mult mai uşor de străbătut la volanul unui SUV" – Stareţul Mănăstirii Izbuc şi-a tras un Hyundai de 35.000 de euro. Cu banii jos, să nu încurajeze păcatul cămătăriei. (Detalii AICI) Marian Sultănoiu amintește de cazul stareţului mânăstirii Cotmeana, din Argeş. Preotul, milos şi cu frică de Dumnezeu, a considerat că bătrânul de 73 de ani, surprins de camerele de supraveghere tocmai când fura din cutia milei - acum deja arestat preventiv -, nu trebuie „băgat la puşcărie”. „Acolo învaţă multe alte prostii. Eu i-aş tăia degetele”, ar fi spus, senin, stareţul Ioasaf.

Să nu uităm întâlnirea dintre președintele Iohannis și Preafericitul Daniel. Șeful BOR a mers cu trafaletul la Cotroceni pentru a sfinți catapeteasma lăcașului de cult aflat în curtea Muzeului Cotroceni. (Detalii AICI)

O altă întâmplare o are în centru pe o credincioasă supărată tare că preotul din sat a fost mutat la o altă biserică. Aceasta amenință chiar cu “moartea de om” dacă părintele nu este adus înapoi.

“Chiar deunăzi, o bătrână „credincioasă” ameninţa isteric în faţa unei camere tv că, dacă nu le este adus vechiul preotul înapoi, în parohie, şi Biserica încearcă să le bage altul, nou, pe gât, „o să se ajungă departe, ascultaţi la mine: o să se facă moarte de om!”. Ptiu, drace!!”, povestește jurnalistul.

Înalţii prelaţi vor să le fie retrocedate pământurile pe care le-au deținut de pe vremea lui Georghiu Dej.

“Mai mult pământ, mai multe biserici, mai mulţi preoţi, mai mulţi bani la cutia milei. Pace şi prosperitate!”,s crie Sultănoiu pentru Gândul.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei cere instanţei să-i treacă în proprietate tabăra şcolară şi sportivă „Codrii de Aramă”, din localitatea Agafton – aflată în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului -, ultima de acest gen din judeţul Botoşani. Valoarea terenului pe care se află tabăra trece de 250.000 de euro. Reprezentanţii Mitropoliei spun că pământul, în suprafaţă de cinci hectare şi jumătate, ar aparţine de drept Bisericii.

“Şi, văzându-i supăraţi de atâta nedreptate, care li se face, zi de zi, pe întreg mapamondul, Guvernul României a hotărât, aici acasă, că a venit timpul preelectoral să mai cumpere, încă un pic, binecuvântarea, anafura şi mătania părinţilor duhovniceşti ai Bisericilor”spune Sultănoiu.

Astfel, de anul viitor, „cultele religioase se vor bucura, pe lângă scutirile de care beneficiază în prezent, de noi facilităţi fiscale. Când au elaborat Codul Fiscal valabil din 2016, guvernanţii s-au gândit, nu numai la pasionaţii de vânătoare, iahturi şi maşini de lux, ci şi la („săracele” şi mai presus de lege n.n.) feţele bisericeşti, care urmează să plătească mai puţin la bugetul de stat”, mai scrie Sultănoiu.

“Ei bine, tocmai când să mă declar „liber cugetător”, alungat din propria-mi credinţă de faptele învăţătorilor, mă atinge pe umăr ştirea lui Dumnezeu.

Şi aflu că Măicuţa Flor a fascinat juriul şi audienţa programului culinar de televiziune MasterChef din Mexic, la care s-a înscris pentru a plăti datoriile acumulate de mănăstirea ei. <>, a declarat, pentru EFE, Florinda Ruiz, de 68 de ani, bucătăreasa mânăstirii”, conchide Sultănoiu.

 

Citeşte mai multe despre:   BOR,   Preoţii