Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Pentru a crește exporturile, Guvernul a trimis la o expoziție din China 84 de companii românești

Pentru a crește exporturile, Guvernul a trimis la o expoziție din China 84 de companii românești

Un articol de: Redacția B1.ro - 12 Iun 2019, 18:34
Pentru a crește exporturile, Guvernul a trimis la o expoziție din China 84 de companii românești Sursă foto: cceecexpo.org Eveniment

Un număr de 84 de companii românești au fost prezente la expoziția pentru Comerț și Investiții de la Ningbo, China, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.
                                                                                          
"84 de companii românești au expus, în pavilionul național, pe o suprafață de 504 mp, produse precum: vinuri, miere, patiserie, gemuri, produse naturiste, cosmetice etc. (...) Expoziția a fost dedicată prezentării produselor specifice țărilor Europei Centrale și de Est consumatorilor chinezi", se arată în comunicat.

Însă pe lângă expoziţie, au avut loc şi o serie de întâlniri intre oficialii români şi cei chinezi, pe probleme legate de investiții, comerț, sănătatea și siguranța produselor agro-alimentare, educație şi cultură.
       
"În paralel cu Expoziția de la Ningbo, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a organizat, în colaborare cu  Asociația Națională a Industriilor de Morărit și Panificație din România (ANAMOB), și o misiune economică, din care fac parte șapte companii din domeniul alimentar, condusă de secretarul de stat Voicilă", mai arată comunicatul.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, întâlnirile au avut rolul de a stabili noi parteneriate de export, atât pe piața chineză, cât și în România.

"Agenda vizitei demnitarului român a cuprins o serie de întrevederi, atât la nivel înalt, cu Hu Chun Hua, vicepremierul Consiliului de stat, și cu ministrul adjunct al comerțului din R. P. Chineză, cu reprezentanți ai Provinciei Zhejiang și ai municipiului Ningbo, cât și cu antreprenori de pe piața chineză. Gabriela Mihaela Voicilă a evidențiat, cu această ocazie, calitatea dialogului bilateral și importanța pe care România o acordă permanent dezvoltării în continuare a cooperării româno-chineze, atât în plan bilateral, cât și într-un context mai larg, ca membru al Uniunii Europene. De asemenea, a prezentat climatul investițional din România și legislația în domeniu, precum și oportunitățile oferite de proiectele strategice în parteneriat public-privat selectate de guvernul român. 
 
Delegația română prezentă la Ningbo și secretarul de stat Voicilă au efectuat și o serie de vizite la companii locale interesate de facilități logistice, de unități de producție în România și de importul de produse agroalimentare românești"
, mai spune comunicatul.