?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul amână finalizarea restituirii donaţiilor pentru Cumințenia Pământului. "Este o operațiune amplă și complexă"

Guvernul amână finalizarea restituirii donaţiilor pentru Cumințenia Pământului. "Este o operațiune amplă și complexă"

Un articol de: B1.ro - 07 Dec 2018, 17:28
Eveniment

Guvernul a amânat cu un an finalizarea procedurii de restituire a donaţiilor pentru Cumințenia Pământului motivând că există "pericolul de a nu putea fi finalizată în totalitate returnarea donaţiilor", se arată într-un comunicat de presă publicat de Ministerul Culturii, vineri.

Potrivit prevederilor unei ordonanţe anterioare - în speţă OUG 117/2017 - finalizărea procedurii de restituire a donaţiilor trebuia finalizată până pe 31 decembrie 2018.

Noul termen va fi, însă, data de 31 decembrie 2019.

"Restituirea donaţiilor este o operaţiune amplă şi complexă, presupunând implicarea, alături de Ministerul Culturii şi Identităţii Naționale (MCIN), a unor persoane juridice de drept privat cu sau fără scop lucrativ cu care ministerul a încheiat contracte pentru a sprijini colectarea fondurilor, în numele şi pe seama să, conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 10/2016", scrie în comunicat.

"Astfel, apare necesitatea prorogării termenului legal instituit, care să permită continuarea restituirii donaţiilor şi în cursul anului 2019, în vederea protejării intereselor tuturor cetăţenilor care s-au implicat în campania de donaţie", mai susține Ministerul Culturii.

„În lipsa acestor măsuri legislative luate în regim de urgenţă, impuse de o situaţie extraordinară, imprevizibilă, ar fi existat pericolul de a nu putea fi finalizată în totalitate returnarea donaţiilor şi, astfel, în consecinţă, pericolul de a fi prejudiciaţi donatorii. Nu ne puteam permite așa ceva”, a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, citat în comunicat.

Ministerul Culturii a mai indicat şi că, până acum, a fost restituită suma de 359.473 lei din totalul încasat de 370.811 lei.

Citeşte mai multe despre:   cumintenia pamantului,   donatii,   guvern,   ordonanta,   restituire
 
 
 
Loading...