Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul ar putea anunța luni suplimentarea secțiilor de votare din străinătate, pentru turul doi al prezidențialelor

Guvernul ar putea anunța luni suplimentarea secțiilor de votare din străinătate, pentru turul doi al prezidențialelor

Un articol de: - 09 Noi 2014, 16:11
Guvernul ar putea anunța luni suplimentarea secțiilor de votare din străinătate, pentru turul doi al prezidențialelor Eveniment

După mai multe contradicții între BEC și MAE cu privire la legalitatea măririi numărului de secții de votare din străinătate, se pare că autoritățile au ajuns la o rezolvare.

Astfel, potrivit unor informații obținute de psnews.ro, Guvernul urmează să anunțe luni suplimentarea secțiilor de votare din afara țării, acolo unde au existat probleme în primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale.

Totodată, pentru ca procesul de votare să nu mai întâmpine dificultăți, Guvernul a dublat numărul de ștampile, numărul de cabine și personalul aferent secțiilor de votare din Diaspora.

Într-un comunicat de presă publicat duminică, Ministerul de Externe informează că a transmis către BES lista cu propuneri de personal, pentru completarea birourilor electorale ale secţiilor de votare din străinătate.

„În acest sens, MAE a pus la dispoziţie aproximativ 800 de persoane, atât din cadrul centralei MAE, cât şi al misiunilor diplomatice şi consulare, urmând ca BE48SVS să decidă completarea birourilor electorale cu personalul necesar, acolo unde va fi cazul, cu prioritate prin implicarea personalului MAE din serviciul exterior”, precizează Ministerul.

De asemenea, românii pot descărca acum de pe internet și pot completa de acasă declarațiile pe propria răspundere, pe care să o semneze în fața personalului din secțiile de votare.

Premierul Victor Ponta a declarat zilele trecute că ministrul Titus Corlățean și conducerea din minister vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să voteze în seara de 16 noiembrie, în al doilea tur al alegerilor.

Citeşte mai multe despre:   bec,   MAE,   alegeri prezidentiale