Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul taie din bugetul SRI, Claudiu Manda cade la înţelegere cu Hellvig pentru suplimentarea fondurilor

Guvernul taie din bugetul SRI, Claudiu Manda cade la înţelegere cu Hellvig pentru suplimentarea fondurilor

Un articol de: B1.ro - 13 Sep 2018, 21:30
Guvernul taie din bugetul SRI, Claudiu Manda cade la înţelegere cu Hellvig pentru suplimentarea fondurilor Eveniment

Directorul SRI Eduard Hellvig a obţinut înţelegere de la senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele comisiei de control al activităţii SRI, privind suplimentarea fondurilor tăiate de către Guvern prin rectificarea bugetară.

Manda a explicat faptul că SRI are un buget mai mare decât alte servicii similare din Occident pentru că şi responsabilităţile sunt mai diversificate, iar alte ţări au mai multe servicii pe domenii de care în România se ocupă doar SRI şi a precizat că dacă actualul bugetar va fi consumat, există posibilitatea unei suplimentări.

"Comisia a înţeles cum s-a făcut această rectificare. În măsura în care SRI consumă banii alocaţi, există posibilitatea de suplimentare. Rămâne să vedem dacă bugetul asigură resursele pentru salarii şi pensii. Este obligaţia legală a Guvernului să asigure aceste fonduri.

În bugetul SRI o pondere foarte mare o au cheltuielile de salarii, pensii, anumite misiuni. A fost făcută o comparaţie cu bugetele altor servicii din alte ţări, însă nu putem să facem o comparaţie având în vedere misiunile.

În contextul în care vom defini noua lege, vom avea mult mai clar definite obiectivele", a declarat Claudiu Manda.

Citeşte mai multe despre:   Claudiu Manda,   SRI,   Eduard Hellvig