Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru înmormântarea pianistei Mihaela Ursuleasa

Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru înmormântarea pianistei Mihaela Ursuleasa

Un articol de: - 04 Aug 2012, 17:31
Guvernul va acoperi cheltuielile necesare pentru înmormântarea pianistei Mihaela Ursuleasa Foto: evz.ro Eveniment

Premierul Victor Ponta a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe familiei pianistei Mihaela Ursuleasa, găsită decedată joi în apartamentul ei de la Viena. Ponta a anunțat că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru înmormântarea artistei. 

Am primit extrem de greu vestea plecării dintre noi a pianistei Mihaela Ursuleasa. În numele Guvernului, și al meu personal, adresez sincere condoleanţe şi expresia întregii noastre compasiuni pentru familia îndoliată, pentru toți cei care au cunoscut-o și au prețuit-o. Vom fi cu toţii alături în aceste clipe de tristeţe. Regret profund această tragică și neașteptată pierdere pentru cultura românească, dar și pentru națiunea română ca întreg. Şocul resimţit a fost cu atât mai mare cu cât țara noastră a fost văduvită prematur de un talent de excepție în lumea muzicală. Încă de la o vârstă fragedă, Mihaela reușea să farmece o lume întreagă prin măiestria cu care cânta la pian, cucerind, prin munca și talentul ei, emoțiile noastre și admirația marilor muzicieni deopotrivă. Mă impresionează și acum faptul că, la vârsta de doar 21 de ani, câștiga prestigiosul concurs internațional de pian 'Clara Haskil' din Elveția", a declarat premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Potrivit premierului Victor Ponta, Mihaela Ursuleasa „a fost, fără îndoială, un izvor nestăvilit de sensibilitate artistică și va rămâne cu certitudine un reper în muzica clasică, asemeni unei cheia sol ce dă tonul tinerei generații muzicale și, de ce nu, tinerei generații în general - pentru că, dincolo de talentul ei incontestabil, Mihaela a fost o tânără care prin ambiție, sacrificiu și multă muncă, și-a clădit o carieră de invidiat".

Deși este o compensație infimă pentru această imensă pierdere, vreau să asigur familia îndoliată că Guvernul va oferi sprijinul necesar pentru acoperirea cheltuielilor necesare funeraliilor", a declarat primul-ministru Victor Ponta.

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost găsită decedată în apartamentul ei din Viena joi, de impresara sa, Andreea Butucariu. Pianista în vârstă de 33 de ani se stabilise la Viena de foarte mulţi ani, unde locuia cu mama ei şi fetiţa sa de şapte ani.Citeşte mai multe despre:   inmormantare