Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul va interzice produsele etnobotanice: Comercianţii riscă 8 ani de închisoare

Guvernul va interzice produsele etnobotanice: Comercianţii riscă 8 ani de închisoare

Un articol de: - 04 Mar 2011, 17:43
Guvernul va interzice produsele etnobotanice: Comercianţii riscă 8 ani de închisoare Foto: romanialibera.ro Eveniment

Guvernul va interzice atât vânzarea cât și deținerea de produse etnobotanice și va putea confisca marfa pentru un interval de 18 luni. Comercializarea de etnobotanice va fi pedepsită cu doi pana la opt ani de închisoare și amenzi de până la 100.000 de lei, informează Mediafax.

Proiectul ordonanței de urgență privind combaterea etnobotanicelor, obținut de Mediafax, prevede introducerea acestor sancțiuni odată cu stabilirea clara a noțiunii de “substitut” care permite fabricarea produselor etnobotanice.

Documentul numit proiect “"privind interzicerea substitutelor în vederea asigurării sănătăţii şi a protecţiei populaţiei" se bazează pe sistemul polonez care a interzis fabricarea și introducerea unor astfel de produse pe piață.

Mai multe ministere printre care cele ale Sănătății, Internelor și Agriculturii vor controla dacă magazinele ce comercializează aceste produse vor respecta inderdicțiile.

Pentru incalcarea acestora se vor aplica amenzi cuprinse între 20.000 și 100.000 de lei în cazul în care aceasta nu va fi clasificată drept infracțiune iar persoanele care vor incălca în mod repetat interdicția vor risca o pedeapsă cu închisoarea de la doi la opt ani.

Citeşte mai multe despre:   Guvernul Romaniei,   proiect