Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment “HAGIA SOFIA, ÎNTRE CREȘTINISM ȘI ISLAM”, un documentar de excepție dedicat uneia dintre cele mai grandioase construcții din istorie, un monument între două religii, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

“HAGIA SOFIA, ÎNTRE CREȘTINISM ȘI ISLAM”, un documentar de excepție dedicat uneia dintre cele mai grandioase construcții din istorie, un monument între două religii, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV

Un articol de: Traian Avarvarei - 13 Aug 2020, 19:52
“HAGIA SOFIA, ÎNTRE CREȘTINISM ȘI ISLAM”, un documentar de excepție dedicat uneia dintre cele mai grandioase construcții din istorie, un monument între două religii, VINERI, de la ora 22.00, pe B1 TV Foto: Hepta Eveniment

B1 TV difuzează, în exclusivitate, documentarul “HAGIA SOFIA, ÎNTRE CREȘTINISM ȘI ISLAM”, vineri, 14 august, de la ora 22.00 și duminică, 16 august, ora 16.00.

B1 TV prezintă un film documentar de excepție, prezentat în premieră în România, dedicat uneia dintre cele mai grandioase construcții din istorie.

Catedrala Hagia Sofia, un exemplu arhitectural al perioadei bizantine, care a supraviețuit timp de aproape 1500 de ani, continuă să reprezinte un reper chiar și pentru arhitectura modernă.

Documentarul prezintă povestea unei biserici greu încercate de războaie, schimbări culturale și cutremure.

Anul acesta, Catedrala Sfânta Sofia a fost tranformată de președintele Erdogan, pentru a doua oară în istorie, în moschee, aceasta fiind inițial o biserică creștin ortodoxă, iar în secolul al XX-lea, muzeu.

”Hagia Sofia, între creștinism și islam” este o producție PBS, care prezintă unicitatea unui monument între două religii, un mister arhitectural, care a supreviețuit schimbărilor pe parcursul a două milenii, o istorie vie a perioadei Imperiului Roman. O construcție care reușește și în zilele noastre să scrie istorie pentru generațiile ce vor urma.

Așadar, vă invităm să urmăriți un documentar de excepție - HAGIA SOFIA, ÎNTRE CREȘTINISM ȘI ISLAM”, vineri, 14 august, de la ora 22.00 și duminică, 16 august, ora 16.00.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.UN ADEVĂRAT MIRACOL! S-a dus cu iubitul său necredincios la mormântul Părintelui Arsenie Boca. Când au ajuns acolo, ceva cu totul NEAȘTEPTAT i s-a întâmplat tânărului

Citeşte mai multe despre:   Istanbul