Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Hai că SE POATE! Etaj de spital renovat în 36 de ore

Hai că SE POATE! Etaj de spital renovat în 36 de ore

Un articol de: - 02 Mar 2018, 17:39
Eveniment

Un etaj al unei Clinicii de Obstetrică-Ginecologie din Arad a fost complet renovat în 36 de ore cu ajutorul implicării brancardierilor, asistentelor și medicilor.

Unitatea medicală a lucrat în parteneriat cu mai multe companii şi au făcut posibilă schimbarea geamurilor vechi, bătute în cuie, cu altele noi. Acum Clinica   are 48 de geamuri, patru uşi și pereți renovaţi complet, informează Digi24.

 ”Am reușit ca aproximativ la două treimi din saloanele din acest corp nou de clădire, să le schimbăm geamurile, să igienizam”, a declarat Gheorghe Furău, șeful secției de Obstetrica Ginecologie.

”A fost o mobilizare și un ajutor și din partea angajaților spitalului brancardieri asistente, care au pus o mână de ajutor pe tot parcursul derulării lucrărilor”, a declarat Nistor Vasile, constructor.
Consiliul Județean Arad încurajează parteneriatele public-private în lipsa banilor pentru investiții.

”Genul acesta de acțiune este foarte profitabilă pentru noi, pentru că în primul rând reușim să câștigăm timp, o licitație ne-ar fi ținut câteva luni de zile, și în al doilea rând pe lângă faptul că ne costă mai puțin, reușim să aducem alte surse din domeniul privat”, a declarat Iustin Cionca, Președinte CJ Arad.  

În schimb mai sunt nevoie de mulţi bani pentru înlocuirea aparaturii medicale, pentru că, potrivit medicilor, unele aparate sunt vechi de 100 de ani. Oficialii se bazează tot pe un parteneriat public - privat.