Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Haos în sistemul sanitar: Medicii de familie refuză să cumpere din bani proprii cititorul pentru cardurile de sănătate (VIDEO)

Haos în sistemul sanitar: Medicii de familie refuză să cumpere din bani proprii cititorul pentru cardurile de sănătate (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 14 Oct 2014, 09:12
Haos în sistemul sanitar: Medicii de familie refuză să cumpere din bani proprii cititorul pentru cardurile de sănătate (VIDEO) Foto: alba24.ro Eveniment

Cardul naţional de sănătate provoacă haos în sistemul santinar. Medicii refuză să îşi cumpere din bani proprii cititorul necesar bunei funcţionări a sistemului. În loc să găsească o soluţie, Casa naţională de Asigurări de Sănătate spune că va emite un ordin prin care îi va obliga pe doctori să îşi achizioneze aparatul necesar citirii cardurilor. La mijloc sunt încă pacienţii, care deşi au primit cardurile de sănătate, nu au ce face cu ele.

Distribuirea cardurilor de sănătate a început pe 19 septembrie. O parte au ajuns deja la pacienţi. Problema este că oamenii nu au cum să le folosească pentru ca unitaţile medicale nu au cititor de card.

Medicii de familie spun că statul şi-a făcut treaba pe jumătate. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a achiziţionat şi cititoare de carduri astfel că doctorii trebuie să plătească pentru îşi putea face meseria.

Medicii spun că preţul unui cititor de carduri variază între 12,5 euro şi 75 de euro, fără TVA. Pe de altă parte, reprezentanţii casei de asigurări de sănătate spun că preţul aparatului este de 5 euro.

Cardul de sănătate, inutil pentru pacienți


Citeşte mai multe despre:   sistemul sanitar,   card de sanatate