Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Haos URBANISTIC la Ploiești! Construcții ILEGALE cu IZ PENAL, "garantate" de autorități. Poliția Locală, scoasă "din joc" (FOTO)

Haos URBANISTIC la Ploiești! Construcții ILEGALE cu IZ PENAL, "garantate" de autorități. Poliția Locală, scoasă "din joc" (FOTO)

Un articol de: - 01 Mar 2018, 13:13
Haos URBANISTIC la Ploiești! Construcții ILEGALE cu IZ PENAL, "garantate" de autorități. Poliția Locală, scoasă "din joc" (FOTO) Eveniment

La 60 de kilometri de Parlament, în orașul Ploiești, regulile se fac după bunul plac al autorităților locale și nicidecum după lege.

În municipiul care a dat parlamentului penali precum Vlad și Mircea Cosma, Poliției Locale i se taie, rând pe rând, atribuțiile.

În acest moment, în Ploiești se ridică ilegal zeci de construcții, iar Poliția Locală are mâinile legate. Și asta pentru că, în ședința din 30 august 2016, odată cu adoptarea hotărârii Consiliului Local Ploiești nr. 275, reprezentanții Urbanismului au primit explicit atribuții cu privire la serviciul de control în ceea ce privește disciplina în construcții, atribuții pe care le avea, potrivit legislației naționale, Poliția Locală, scrie Actualitatea Prahoveană.

“Direcția de Urbanism Ploiești vrea să aibă toată puterea în ceea ce privește constrolul și avizarea construcțiilor din Ploiești. Atribuțiile primite cadou de inspectorii de la Urbanism (Serviciul de Verificare și Control Documentații Publice) intră în contradicție cu Legea Poliției Locale nr. 155 din 2010 publicată în Monitorul Oficial nr. 488 din 15 iulie 2010, intrată în vigoare în data de 1 ianuarie 2011”, scrie sursa citată.

Un exemplu concret datează din 16 ianuarie 2018. Serviciul DISCIPLINĂ ÎN CONSTRUCȚII, AFIȘAJ STRADAL ȘI PROTECȚIA MEDIULUI din cadrul Poliției Locale Ploiești a efectuat un control la adresa Brâncoveanu Vodă nr. 16, din Ploiești, unde polițiștii au constatat executarea unor lucrări de construire a unei clădiri P+1, aceasta fiind ridicată în proporție de 95%, și a unei fundații prin extinderea corpului de clădire existent C1 fără autorizație de construire. Polițiștii și-au făcut datoria și au întocmit nota de constatare și procesul-verbal seria PL nr. 005221 de constatare a contravenției.

Polițiștii au trimis procesul verbal maid eparte autorităților competente, pentru a se stabili cuantumul și felul sancțiunii care se impune potrivit Legii nr. 50 / 1991 și a HG nr. 1332 / 2010.

Totodată, Poliția Locală a solicitat Direcției de Urbanism ca în termen de cinci (5) zile de la comunicarea Procesului Verbal completat, acesta să fie returnat și să fie stabilită sancțiunea, pentru a i se comunica contravenientului măsurile aplicate.A fugit la mare, la Mamaia, deşi părinţii n-o lăsau. Le-a trimis o poză de acolo, dar şoc: au văzut cum arată de la talie în jos

Răspunsul a fost unul...în bătaie de joc: Direcția de Urbanism nu a comunicat nimic Poliției Locale Ploiești până în data de 23 februarie, când a trimis un răspuns stupefiant: Direcția de Urbanism NU COMUNICĂ NICIO MĂSURĂ LUATĂ, ÎNSĂ „A CONSTATAT NECONCORDANȚE ÎN PROCESUL VERBAL DE AMENDĂ”.

Mai exact, construcția nu mai arată în 23 februarie ca cea semnalată de Poliție în 16 ianuarie! Normal, pentru că între timp a mai apărut o casă construită.

Citeşte mai multe despre:   Urbanism