Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Harghita: 50% dintre elevii care au picat la Bacalaureat nu au luat notă de trecere la Limba română

Harghita: 50% dintre elevii care au picat la Bacalaureat nu au luat notă de trecere la Limba română

Un articol de: - 09 Iul 2012, 16:49
Harghita: 50% dintre elevii care au picat la Bacalaureat nu au luat notă de trecere la Limba română Foto: evz.ro Eveniment

Jumătate dintre elevii din județul Harghita care nu au promovat examenul de Bacalaureat nu au reușit să obțină o notă de trecere la proba de Limba română.

Inspectorul general școlar al județului Harghita, Ferencz Alpar, a explicat că situația se datoreză predării nediferențiate a limbii române în primii ani de școală.

"Acest rezultat este cauzat de faptul că încă din primii ani de școală acestor copii nu le este predată Limba și literatura română în mod diferențiat. (…) Eu vă spun foarte sincer că am învățat să vorbesc românește în facultate", a spus Alpar, pentru HotNews.

30,25% dintre absolvenții de liceu din Harghita au promovat Bacalaureatul 2012 în prima sesiune.

Astfel, Harghita (38,23% experimentați), Covasna (33,92% experimentați) și Ilfov (31,15% experimentați) sunt județele în care s-au înregistrat cei mai puțini liceeni care au obținut calificativul maxim la proba de Limba română.

Citeşte mai multe despre:   Harghita,   elevi,   examen,   bacalaureat,   limba romana